Diferente sau un sistem defect?

De ceva vreme ma tot macina gandul sa ma intorc la scris articole destinate isotirei militarte dar, nici nu vreau sa renunt la  masini, si evenimente interesante sau enervante. Pai hai sa ma strecor cate un articol din culegerea cu hobby-uri.

Aseara m-am ratacit  printr-un parc din iasi impreuna cu niste prieteni, ne-am cautat un locusor mai retras caci eram vreo 15 oameni si la ce discutii am inceput noi, probabil faceam curatenie in parc. Pe langa rasete cu volumul la maxim, cantece la chitara si provocari de a canta la chitara chiar daca nu toti stiam, am ajuns si la un subiect mai controversat si anume Word War 2.

Ma intreb oare de ce sistemul defect din Romania interzice sa se vorbeasca in public despre holocaust, interzice svastica si insemnere naziste care nu dauneaza in nici un fel sistemului si culturii romanesti dar permite insemnele sataniste, sectele sataniste, homosexualitatea si alte chestii „murdare”.

Suntem diferiti ca si tara fata de alte tari din europa in care legea inca functioneaza cum trebuie si exista dreptul la libera exprimare indiferent de nationalitate, religie, sex sau orientare politica. Cum spunea un prieten pe facebook la o postare de-a mea, „uite ca sunt simpatizant nazist deci, vreau svastica”. eh, cam asa si eu. Sunt pasionat, si nu ca mi-as pune svastica in frunte sau pe brat, ca nu sunt nazist ci doar un simpatizant al regimului si al vremurilor respective.

Imi aduc aminte de-o intamplate de acum cativa ani. Daca-mi derulez filmul inapoi cum trebuie, o sa-mi aduc aminte ca eram la volan, un incepator si purtam mamaliga in geam. Ah, da.. asa era. Eh, ma opreste politia si eu incercam sa fac pe copilul care tocmai a luat permisul si inca mai stie ceva din regulament. Regulamentul nu era problema, doar ca in masina era pusa melodia Erika, melodie ce reprezenta trupele SS din Word War 2. Politistul a crapat niste ochi la mine ca doua cepe bine facute si cu un glas superios si sigur pe el mi-a spus „mai baiete, stii ca nu ai voie sa asculti muzica de asta?” … „serios domnu politist? Eu stiam ca am voie sa ascult orice, doar suntem o tara libera, nu?” .. Eh, mai mai vroia sa imi zica ceva de „dute-n mata” dar era organ si dupa risca sa se arda pentru vorbele fara noima aruncate in vant.

Uite ca sa fiu al dracului si sa imi iau singur dreptul la libera exprimare o sa-mi pun steagul nazist in acest articol. Caci suntem o tara libera si avem dreptul la cuvant si la libera exprimare indiferent de orientare politica, etnie sau religie.

n32mc220 Swastika and SS flag flying at property on Nepean Highway at Carrum

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on august 17, 2013, in Istorie Militara and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 4 comentarii.

  1. Dan, cred ca nu sunt singurul care te-a intrebat de asta, dar ce anume simpatizezi la regimul nazist? (te citez „Sunt pasionat, si nu ca mi-as pune svastica in frunte sau pe brat, ca nu sunt nazist ci doar un simpatizant al regimului si al vremurilor respective”) Ma gandec ca ar fi bine sa fii mai explicit ca altfel intram la idei si risti sa fii catalogat aiurea:)

    Apreciază

    • buna intrebare. Oamenii din jurul meu ma intreaba mereu ce-mi place la nazism. Regimul nazist a oferit lumii tehnologia de care avea nevoie pentru a innainta cu descoperirile intr-un mod alert. Nazistii au dat dovada de cuvant, respect si si-au infruntat soarta pana la capat. Au avut onoare s-au daruit in totalitate cauzei. Este de admirat cum o tara mica in comparatie cu Rusia avut curajul sa declare razboi si cel mai impirtant sa poarte un razboi care in strategiile armatei germane era castigat. Au avut cele mai bune arme, cele mai bune avioane, tancuri, au facut primele rachete intercontinentale, su la finalul razboiului au facut avionul cu motor turboreactor care era aproape imposibil de doborat. datorita germaniei naziste, america a ajuns in spatiul cosmic asa de repede. prima bomba atomica a fost creata de nemti, diar ca din lipsa de resurse au renuntat la fabricare in favoarea armelor ce puteau fi folosite cu usurinta.

      Apreciază

      • S-au petrecut multe inovatii tehnologice in vremea respectiva, atat de partea Axei cat si a Aliatilor. Dar chiar crezi ca lumea nu ar fi evoluat inspre computere si avioane cu reactie fara WW2? Apoi, tehnologia e un mijloc, nu un scop in sine, iar reusitele tehnologice ale nazistilor nu au oferit o viata mai buna cetatenilor statului nazist, ci dimpotriva.

        Marea majoritate a inovatiilor s-au concentrat in domeniul militar si au provocat distrugere, moarte si durere pentru milioane de oameni: germani, evrei, englezi, rusi, romani samd. Ce spun acum nu e un raspuns „politically correct”, oamenii aia (daca pot fi numiti asa) au reprezentat o pacoste pentru umanitate si mi se pare de neinteles sa „simpatizam” cu ei sub orice forma.. Ma indoiesc ca de tancuri, arme si avioane duceam lipsa in vreme aceea sau vom duce lipsa vreaodata!

        Apreciază

      • aceasta este paarerea ta. Parerea mea tocmai ai aflat-o in articol. nu sunt nazist ci doar un simpatizant, nu sunt rasist, ci din contra, ma inteleg bine cu aproapte toate minoritatile din tara. Suntem in democratie si asta ne ofera posibilitatea sa fim simpatizanti la orice. de la simpatizant pana la fanatic este cale lunga. Numai bine!

        Apreciază

Comenteaza