Targu Neamt, gazda unui proiect international

Intercultural – living together in our common Europe, este un schimb de tineri multinațional care va aduna 30 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani din șase țări: Turcia, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Albania și, nu în ultimul rând, România.  Aceștia vor fi prezenți la Stațiunea Oglinzi timp de 9 zile la începutul lunii septembrie. Mai exact: 6-15 septembrie 2013.

logo-idvAcest proiect este axat pe tema mediului intercultural în care ne desfășurăm activitatea. Prin activitățile care se vor desfășura, participanții vor putea experimenta diverse situații la care participă în viața de zi cu zi și la care iau parte persoane ce aparțin unor regiuni, țări sau culturi diferite. Astfel, vor învăța cum să reacționeze când se întâlnesc cu o situație similară, vor înțelege mai bine diferențele culturale, vor fi mai toleranți cu cei din jur. Cu alte cuvinte, tinerii vor fi mai conștienți de mediul intercultural în care trăiesc.

Pentru a putea înțelege și mai bine diferențele dintre mediul din care provin și cel în care se desfășoară proiectul, tinerii vor avea ocazia să intre în contact cu locuitorii orașului și a localităților invecinate Tîrgului Neamț. În acest sens, vor avea loc: un joc prin care vor putea cunoște orașul și punctele principale ale acestuia cu ajutorul unor întrebări și a localnicilor, seri de socializare. Pe lângă acestea vor vizita și locații turistice precum: Cetatea Neamț, Muzeul Popa, Cheile Bicazului, Lacul Roașu, Piatra Neamț.

Proiectul, este primul de acest tip ce are loc în Tîrgu Neamț, fiind  un proiect al Asociației Pro Democrația Club Tîrgu Neamț, finanțat din fonduri europene prin programul Tineret în Acțiune finanțat cu sprijinul Comisiei Europene.

Anunțuri

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Septembrie 4, 2013, in Studenti, Voluntariat and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: