Secretul din legea atractiei

Nu e chiar un secret pentru ca ne intalnim in fiecare zi cu diverse situatii pe care chiar mintea noastra le creeaza. Oricum, nu toata lumea isi da seama de acest lucru, nici eu nu mi-am dat seama de acest lucru pana in dimineata asta. Somnul ma evitat in noaptea asta si am fost nevoit sa imi ocup timpul cu ceva in timp ce colegii de camera imi demonstrau ca se pricep la creat simfonii din sforait. Cu cateva saptamani in urma un prieten mi-a recomandat un film destul de bun de care eu nu auzisem pana atunci de el. Filmul se numeste „The Secret” si a avut un impact asupra mea. O mare parte din acest film are ca subiect principal gandirea umana, modul nostru de a ne canaliza energiile si gandurile si modul de a atrage intamplarile pozitive sau negative asupra noastra. Pentru a intelege filmul cu adevarat este nevoie de mai mult de o vizionare insa pana acum am realizat cateva chestii care mi se intampla si mie.

Cu totii functionam dupa aceleasi energii infinite si ne calauzim in viata dupa aceleasi legi. In film se spune ca legile naturale ale Universului sune atat de exacte incat putem construi fara probleme nave spatiale, putem trimite oameni pe luna, putem crea tehnologii care sa ne usureze munca si viata si putem calcula timpul cu precizia unei fractiuni de secunda. Nu conteaza locatia din care suntem; toti functionam pe baza acelorasi forte si acelorasi legi. Atractia. Secretul este legea atractiei. Tot ce se intampla in viata noastra, de fapt chiar noi atragem intamplarile in viata noastra fie ele pozitive sau negative. Totul vine catre noi in virtutea imaginilor din mintea noastra. este vorba doar de ce gandim si cum gandim. Stim fiecare ca puterea gandului nu are limite si prin ganduri putem atrage ceea ce ni se intampla si in acelasi timp putem respinge anumite momente pentru a nu se mai repeta.

Cea mai simpla cale de a intelege legea atractiei in aceasta situatie si de a intelege cum gandirea si subconstientul nostru atrage toate faptele viitoare este sa ne consideram un magnet. Da, un magnet. Gandeste-te ca esti un magnet si ca ai puterea de a atrage orice din jurul tau. Apoi gandeste-te ca acel magnet care esti tu poti sa ii oferi posibilitatea de a atrage doar ceea ce doresti, doar ceea ce gandesti. Ei, aceasta putere o ai prin puterea gandului si poti sa te consideri si un magnet de lucruri si intamplari pentru ca tu atragi ceea ce vrei din jurul tau si respingi ceea ce vrei.

In esenta, legea atractiei spune ca asemanaturul atrage asemanatorul, insa aici vorbim de gandire. Treaba noastra este sa avem permanent in minte ceea ce vrem sa facem, sa ne clarificam scopurile (unii dinte noi chiar facem asta foarte des) si de aici sa incepem sa incepem sa invocam una dintre cele mai mari legi ale Universului. Devenim ceea ce gandim in permanenta insa in acelasi timp atragem lucrurile la care ne gandim. Ideea de baza e simpla. Daca ai o viziune, te gandesti la ea si adaugi in ecuatie si dorinta, atunci vei reusi sa iti indeplinesti visul mai usor.

Marea problema e ca cei mai multi dintre oameni de gandesc la ceea ce nu vor sa li se intample si se intreaba de ce accel lucru revine mereu in viata lor. Aceasta lege a atractiei, aceasta putere a creierului nu tine cont de gandurile bune sau rele ci pur si simplu raspunde gandurilor noastre.

Din punctul meu de vedere tot principiul acesta de gandire impreuna cu legea atractiei gandurilor pot fi sintetizate in 3 cuvinte simple si importante: gandurile devin lucruri. Pentru restul secretului va las pe voi sa urmariti filmul cu mare atentie si sa aflati singuri adevarul despre puterea gandului.

The Secret

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on februarie 16, 2013, in Carti and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 16 comentarii.

  1. Dane, te-ai apucat de psihologie? Filmul l-am vazut de doua ori si mi-ai starnit interesul ca il mai vad odata. Este greu de inteles, insa se merita. Un articol bun despre film.

    Bafta! Sper sa ne vedem in Bucuresti cat mai curand.

    Apreciază

    • Omule, salutare. Nu m-am apucat de psihologie, asta ca sa-t raspund la intrebare. Filmul il am de vreo doua saptamani insa abia acum m0am uitat la el si nu regret.

      Ne vedem la Bucuresti pe 2 aprilie. Eu plec in Germania atunci si poate ma conduci de la gara la aeroport. Mai sunt doua fete, deci fa loc in masina :))

      Apreciază

  2. Danut, pleci in Germania? Cred ca pot sa vin si eu la gara atunci cand vine Alin, nu? ;;) Nu te-am mai vazut de aproximativ un an si mi-e cam dor de tine. Te-am pupat. Ai grija de tine.

    PS: Bun articolul. Psihologie nu gluma. Filmul l-am vazut cu Alin si mi s-a parut foarte interesant. Apropo, Alin minte. A vazut filmul acesta de peste 5 ori.

    Apreciază

    • Hei Andra, ce declaratii pe aici, Nu cumva inca esti adormita si vezi pe dos tastele? :)) Alin, ai mintit! Andra mereu te da de gol :)) Oameni buni, veniti care vreti pe 2 aprilie la gara sau aeroport, cum vreti. Eu va astept pana ma uic in avion. Daca ratati, va revansati pe 7 cand ma intorc :))

      Apreciază

  3. Danut, am iesit foarte bine. Ia nu va mai ganditi voi baietii la prostii. Prietenul meu m-a scos la o cina romantica in centru la Casa Capsa!

    Apreciază

  4. Casa Capsa, suna bine. Am vrut odata sa merg acolo insa era in renovare. Dar, gata gata, nu vreau detalii piperate. Nu la ora asta si nu aici :)) Stii replica de aur? „Pentru detalii ne gasiti la … „. Eh asa zic si eu. Pentru detalii ma gasiti la telefon … il aveti. Sooo, call me :>

    Hai, toata lumea la somn! NU va mai raspund pana nu ma trezesc bine din mahmureala somnului!

    Apreciază

  5. Cred ca e mai plauzib NLP decat The Secret.
    E bine ce ai scris, dar cred ca trebuie combinat, oarecum, cele 2.

    Apreciază

  6. Da, insa eu faeam o referire la film. Si filmul se numeste The Secret. Stiu ca era mai plauzibil NLP 😀

    Apreciază

  7. Doresti o Analiza-Critica Blog? Daca da, scrie un comentariu prin care solicitit pe http://www.hibiscusbambucea.wordpress.com/analiza-critica-blog/. Apropo, numai cuvinte de lauda pentru al tau blog! Numai bine!

    Apreciază

  8. Razvan, o sa fac o sesiune speciala pentru tine daca vrei despre tot ce te intereseaza si la care iti pot raspunde!

    Apreciază

  9. Cand ai sa devii mai spiritual, ai sa intelegi ca filmul ala este un bullshit.
    Nu zic ca nu e adevarat ce explica ei acolo, dar e facut cu un scop bine definit, de niste oameni destepti care vor doar sa manipuleze o mica parte a creierului omului. Pe scurt (si la obiect) filmul asta este despre cum sa devii un bun consumator. Crezi ca viata consta numai in avea bani, faima si femei. Din cate imi aduc eu aminte nu am vazut nici un exemplu clar si real in film. Filmul este despre ego si cum sa ti-l umflii mai tare. Daca ar fi avut un exemplu cu un om care sufera de un handicap, are o mana paralizata sa zicem, si cu puterea gandului a reusit sa se vindece total atunci poate da, ma mai gandesc, dar din pacate filmul prezinta altceva. Exemplele, personajele din film sunt regie. Grija mare la ego. ( nu intamplator mi-a venit sa scriu acest comentariu ) Mult succes

    Apreciază

    • Domnule Passss, am vazut filmul de cateva ori si am citit cartea de doua ori pentru a ma lamuri. Nu consider filmul un bullshit pentru simplu fapt ca ceea ce se prezinta acolo se intampla zilnic fara ca noi sa ne dam seama. Mintea omului este o sursa infinita de energie si putere pe care nu o putem controla la capacitate maxima. Insa putina parte pe care o folosim ne permite sa influentam oamenii din jurul nostru. Este adevarat ca influenta este nesemnificativa dar, este prezenta. Viata nu consta in bani, femei si faima si nu traim in versurile vreunui manelist ci in realitate. Inteleg realitatea si cercetez „diferitul” Numai bine!

      Apreciază

Comenteaza