Ce este xerostomia?

Cu totii ne dorim un zambet fermecator cu ajutorul caruia sa facem impresie buna inca de la prima intalnire, nu-i asa? Pentru ca acest lucru sa se intample trebuie sa acordam o importanta deosebita danturii noastre. Acest lucru nu inseamna doar perierea zilnica a dintilor si folosirea apei de gura ci si efectuarea unui control stomatologic periodic. Din pacate acest lucru nu se intampla atat de des precum ar trebui iar urmarile acestui lucru uneori sunt destul de grave.

Capture23er

Motivul principal pentru care se recomanda efectuarea periodica a unui control dentar este reprezentat de faptul ca prin intermediul acestuia se pot descoperi afectiuni dentare care nu pot fi diagnosticate decat prin efectuarea unui control dentar. Un alt motiv pentru care se recomanda efectuarea unui control dentar periodic este reprezentat de informatiile pe care pacientul le acumuleaza de la medicul stomatolog. Prin intermediul acestor informatii pacientul afla noi modalitati si produse cu ajutorul carora isi poate ingriji mai bine dantura. De asemenea, prin intermediul discutiilor dintre pacient si medic stomatolog, acesta din urma poate descoperi anumite afectiuni ale cavitatii bucale. Una din afectiunile ce pot fi depistate prin intermediul discutiilor dintre medicul stomatolog si pacient este xerostomia. Aceasta afectiune se caracterizeaza prin scaderea fluxului salivar.

Acest lucru se datoreaza in principal afectiunilor glandelor salivare insa xerostomia mai poate fi cauzata si de administrarea unor anumite medicamente. Este foarte important ca aceasta afectiune sa fie descoperita si tratata la timp deoarece netratarea acestei afectiuni conduce la aparitia cariilor si a bolilor parodontale, lucru nedorit de nimeni. Cris Smile reprezinta din punctul meu de vedere cel mai bun cabinet stomatologic Bucuresti. In cazul in care doresti tratarea unei carii sau ai nevoie de un implant dentar sau un detatraj, Cris Smile  reprezinta solutia ideala.

Ca oricare alta afectiune si xerostomia se manifesta prin intermediul anumitor simptome. Dintre acestea, cele mai importante sunt:

  • Senzatia de uscaciune a gurii;
  • Dificultati in masticatie;
  • Senzatie de sete;
  • Reducerea senzatiei gustative;
  • Senzatie de durere la nivelul mucoaselor;

In cazul in care resimti unul din simptomele enumerate mai sus iti recomand sa vizitezi in cel mai scurt timp posibil un cabinet stomatologic.

Anunțuri

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Septembrie 16, 2015, in Ziua de astazi and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: