Importanta panourilor solare fotovoltaice in economia familiei

De ce in economia familiei? Simplu! Vreau sa ma limitez la folosirea acestor panouri doar pentru o familie care indeplineste toate consumurile dintr-o gospodarie. Mi-am pus in plan sa incerc o abordare directa a problemelor legate de neintelegere si lipsa de informatie pe tema energiilor regenerabine si sper sa reusesc sa cresc macar cu 1% rata de informare in acest domeniu. Este o nisa noua pentru cetateni si o mare parte dintre ei nu stiu cu ce se mananca aceste sisteme.

Pentru inceput, sa explic principiul de functionare a unui sistem de panouri solare fotovoltaice. Aceste panouri fotovoltaice realizeaza conversia directa a luminii in energie electrica la nivel atomic. Produce curent electric cu ajutorul soarelui. Este o investitie sigura si eficienta. Panourile fotovoltaice ca despre ele vorbim au cateva avantaje foarte importante precum: sursa este inepuizabila, singurele variatii posibile fiind cele legate de intenistatea luminii solare. Nu exista emisii si noxe. Dupa instalare cele doua sisteme au nevoue de o intretinere minima, cu costuri minime.

casaEste normal ca un sistem fotovoltaic sa aiba si dezavantaje dar care nu sunt atat de mari si de speriat precum au impresia necunoscatorii. Dezavantajul cel mai mare din punctul meu de vedere este faptul ca nu functioneaza pe timp de noapte. Niciodata nu m-am gandit la costurile unei instalatii deoarece investitia se amortizeaza destul de repede. Deci, pe timp de noapte nu exista productie de electricitate, dar nu te panica. Orice sistem vine cu accesorii care includ si baterii de acumulare care inmagazineaza energie electrica produsa pe timp de zi si o distribiue in sistem pe timp de noapte, iar noaptea sunt sigur ca vei avea un consum de curent mai scazut, iar daca nu ai, sistemul face fata. Am auzit niste guri rele care spuneau ca aceste sisteme nu functioneaza pe timp innorat si vreau sa infirm acest lucru. Ele functioneaza foarte bine chiar daca cerul este acoperit de nori si ploua sau ninge. Este bine de stiut ca pe timp de iarna, randamentul unui asemenea sistem este putin mai scazut dar cu siguranta iti vei acoperi necesarul de energie electrica din gospodarie.

Recomand sa cautati firme care au panouri fotovoltaice de vanzare si sa le adresati mai multe intrebari pe aceasta tema. Sistemele sunt neconventionale in momentul de fata, foarte putina lume stie despre ce este vorba iar tu ca cetatean ai nevoie sa fii informat. Iti spun ca de la un inginer care lucreaza in domeniul acesta si stiu ca cetatenii nu au informatii despre posibilitatea folosirii acestor sisteme care pe termen lung economisesc atat bani din bugetul tau cat si combustibilii fosili care sunt pe terminate.

Reclame

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on iunie 28, 2015, in TermoSET and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: