Beneficiile tehnologiei LED pentru iluminatul stradal si perimetral

Exista foarte multe motive pentru care tehnologia LED se foloseste tot mai des pentru iluminatul stradal si perimetral. In primul rand, corpurile de iluminat LED sunt mult mai prietenoase cu mediul inconjurator, deoarece nu emit radiații UV si nu contin mercur sau plumb, spre deosebire de corpurile de iluminat clasice. De asemenea, sursele de iluminat cu LED folosesc diode, care maresc rezistenta lampilor, fiind astfel mai durabile si avand o durata de viata mai mare.

proiector_led_fornax36-453x397Tehnologia LED devine tot mai raspandita pentru iluminatul stradal, deoarece se folosesc lumenii (unitatea de masura pentru puterea fluxului de lumina) intr-o maniera mai eficienta, asigurand un flux de lumina consistent. Uniformitatea aceasta se manifesta prin faptul ca nu exista ”puncte oarbe” în zonele in care se foloseste iluminat LED.

In plan mondial, tot mai multe orase au adoptat sisteme LED pentru iluminatul stradal, iar la noi in tara exista deja orase mai mari sau mai mici care folosesc aceasta tehnologie. De asemenea, exista si numeroase proiecte in derulare, pentru  a se trece de la iluminatul stradal clasic la iluminat LED. Asta pentru ca aceste sisteme si-au demonstrat eficienta de-a lungul timpului si pentru ca investitia initiala se amortizeaza pe termen lung si chiar se fac economii substantiale la consumul de energie electrica.

Corpurile de iluminat cu LED au si costuri de mentenanta mult mi scazute, deoarece au o durata de viata mare mai mare si in plus ofera si o lumina de o calitate mai buna. Gama de culori disponibile permite alegerea unor corpuri de iluminat pentru iluminat stradal, care sa ofere o lumina cat mai apropiata de lumina naturala. In plus, lumina este astfel directionata incat sa acopere o zona mai mare decat strict cea apropiata de stalpul pe care este montat corpul de iluminat.

Folosind tehnologia LED, emisiile de carbon sunt reduse cu pana la 60%, ceea ce este un mare plus, avand in vedere ca oricum exista destule alte elemente poluante in special in marile orase.

Desi implementarea acestor sisteme reprezinta o investitie consistenta, costurile se amortizeaza in decurs de 2-3 ani, prin faptul ca se realizeaza o economie de aproximativ 70% la consumul de energie electrica si prin costurile foarte reduse de mentenanta. Acest lucru este foarte avantajos pentru bugetul unei localitati, deoarece banii care se cheltuiesc in mod normal numai pentru plata facturilor la energie electrica pot fi redirectionati si folositi in alte scopuri. In plus, strazile, drumurile, parcurile sau parcarile care sunt mai bine iluminate sunt si mult mai sigure.

Poate ati observat in special in cazul lampilor fluorescente ca acestea au nevoie de pana la 3 minute pana cand ajung la emisia maxima de lumina. In cazul corpurilor de iluminat cu LED, acestea ajung la stralucirea maxima aproape instantaneu. Sunt si mai rezistente la socuri puternice sau la vibratii si functioneaza mai bine chiar si la temperaturi scazute.

LightSmart.ro ofera solutii de iluminat stradal si perimetral la cele mai inalte standarde de calitate, precum si servicii de proiectare si consultanta pentru implementarea sistemelor de iluminat cu LED, atat pentru uz comercial si industrial, cat si pentru uz casnic sau pentru realizarea proiectelor de iluminat stradal si perimetral in municipii, orase sau in alte localitati.

Reclame

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Mai 13, 2015, in Ziua de astazi and tagged , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: