Cu blogul la „mecanic”

Acum ceva timp in urma ma gandeam eu sa-mi schimb prioritatile legate de blogul personal si sa-mi achizitionez un domeniu. Ei, asta a fost partea simpla. Mi-am luat un domeniu .ro si un hosting la un prieten si am decis sa-mi conturez primele „liniute” pe noul blog. Initial, totul era simplu in capul meu dar dupa cum spune si vorba romaneasca, „socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ”. Mi-am creat meniurile frumos, mi-am structurat fiecare pagina dar pana sa il fac public mai era o problema, aveam nevoie de un design care sa se potriveasca cu nisa pe care urmeaza sa o prezinte blogul.

Inginer fiind si cu o pasiune nebuna pentru masini, mecanica, noi descoperiri in materie de propulsie sau transmisie, procese de intretinere si cu un bagaj de cunostiinte destul de amplu, am decis sa canalizez toate aceste informatii pe un blog care sa prezinte un punct de sprijin pentru cei care nu au cunostinte temeinice in acest domeniu. Mi-am gasit chiar si un autor care sa suplimenteze cu informatii pentru a oferi sfaturi cat mai practice si mai simpliste, la indemana oricui. Este impropriu spus ca mi-am convins colegul de promotie si grupa sa ma ajute caci el a venit cu sugestia atunci cand totul era dar o idee schitata in carnetel.

designSi totusi, mai era de facut ceva. Partea cea mai importanta nu nici macar la nivel de schita. Aveam nevoie de un design bine conturat, iar pretentiile mele erau mari in conditiile in care schita lipsea cu desavarsire. Un coleg imi tot spunea ca ma ajuta la schita dar incapatinarea mea a facut ca timpul sa treaca si sa nu rezolv prea multe. Apeleaza la un prieten e cea mai buna solutie si asta am si facut in cele din urma. Mi-am creat schita in cateva zile si drept urmare mi-a recomandat si o firma de web design Bucuresti care sa-mi creeze designul dupa pretentiile mele si despre care auzisem cate ceva dar nu era nimic concret. La o analiza a ofertelor lor, am observat ca firma ofera o gama larga de servicii, de la analize SEO pana la creare site de la zero. Adevarul e ca eu nici nu ma interesasem in legatura cu designul care urma sa il afiseze blogul, desi e o piesa importanta dintr-un intreg puzzle. Una peste alta, sper sa lansez blogul la finalul lunii ianuarie cu cateva informatii standard care vor fi afisate in permanenta in anumite pagini. Pana atunci am timp sa-mi structurez totul dupa bunul plac si sa-mi fac un plan de functionare.

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on decembrie 22, 2014, in Ziua de astazi and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza