Nissan BladeGlider, un concept SF

Nissan a prezentat un nou concept de automobil botezat BladeGlider, un vehicul electric cu patru roți, dar un design revoluționar care urmărește să schimbe percepția tuturor despre automobile. BladeGlider nu este prezentat în detaliu și ar fi putut fi trecut cu vederea în mod normal, dar o frază de la începutul comunicatul de presă al Nissan schimbă cu totul datele problemei: „Mai mult decât un concept, Nissan BladeGlider este în același timp o propunere pentru viitoarea direcție de dezvoltare a vehiculelor electrice (EV) Nissan, dar și un prototip experimental al unui viitor vehicul care va fi produs de producătorul de EV-uri”, scrie în comunicatul de presă al Nissan. Așadar, BladeGlider nu este doar un simplu concept de design, ci un prototip care va sta la baza unui nou model de automobil electric.

Nissan-BladeGlider-Concept-interior

În locul designului cu patru roți dispuse la aceleași distanțe în față și spate, Nissan mizează pe o așezare în formă de piramidă, cu roțile din față aflate la doar 1 m distanță una de cealaltă în timp ce în spate, roțile tractoare se află la distanța de 1,8 m una de cealaltă. Asta se traduce printr-un design mult mai aerodinamic, dar și o schimbare a raportului de greutate de la 50/50 față/spate la 30/70 față/spate la BladeGlider.

O nouă modificare care ajută enorm noul design piramidal sunt motoarele electrice montate în roțile din spate. Caroseria se bazează pe fibrele de carbon și pe plastic ramforsat cu fibre de carbon care reduc greutatea automobilului, iar bateriile sunt montate în șasiu, coborând astfel centrul de greutate. Bineînțeles, nu mai există loc pentru patru sau cinci persoane, ci doar pentru trei. Totuși, designul în formă de săgeată promite o reducere chiar și de până la 50% a consumului de energie față de designul clasic de automobil. Pentru un vehicul alectric aceasta este o calitate extraordinară care îi permite o autonomie mult mai mare sau un număr mult redus de baterii (celule) încorporate.

Dacă Nissan dovedește că va reuși să aducă toate aceste avantaje într-un model de producție în masă, modul în care privim automobilele se va schimba pentru totdeauna.

Nissan-BladeGlider-Concept-front-end-in-motion

Sursa: Stiinta si Tehnica

Reclame

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on august 26, 2014, in Auto-Moto and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: