Automobilul care se poate asambla în 42 de minute

TABBY nu este doar un automobil care va fi livrat sub formă de kit, ci este și modulară pentru că utizatorul poate alege inclusiv modelul de propulsie: motor cu combustie, motor electric și propulsie hibridă, compusă din două motoare electrice și un motor cu combustie. Deși proiectul TABBY a demarat în octombrie, anul trecut, italienii vor începe să vândă componentele separat, încă din această primăvară. De pildă, un șasiu pentru două sau patru locuri costă 500 de euro, sistemul de motorizare electrică costă 1.520 de euro, un pachet de baterii cu capacitatea de 60 Ah costă 698 de euro, 4 roți costă 338 de euro și un set de două scaune costă doar 80 de euro. Astfel ajungem la un total de 3.136 de euro pentru un automobil electric pe care îl poți construi singur. TABBY nu este totuși o jucărie.

Micuțul automobil atinge viteze între 70 km/h și 90 km/h, dar constructorii spun că acest factor depinde foarte mult de greutatea totală a vehiculului care ar putea ajunge în condiții optime chiar și la o viteză de 150 km/h. Tot proiectul este „open source”, astfel că nu te obligă nimeni să cumperi toate componentele de la italieni. Dacă, de pildă, găsești o ofertă mai bună pentru baterii sau vrei să instalezi alte roți, scaune și te-ai gândit la o altă formă a caroseriei, ești liber să o „șurubărești” în voie. De altfel, italienii încă lucrează la o structură de caroserie montabilă pe șasiu, care să fie în conformitate cu legile din Europa, Asia și SUA.

Proiectul TABBY arată extrem de atrăgător pentru viitorul transportului urban. Ideea că îți poți cumpăra o mașină nepoluantă cu prețul unui scooter mai sofisticat nu poate lăsa indiferent pe nimeni.

10820308616_44abce2209_o

Anunțuri

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on August 23, 2014, in Auto-Moto and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Foarte interesant. Se pare că totuși automobilele electrice încep să câștige teren… iar prețul este unul chiar bun

    Apreciază

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: