Informatii utile pentru a obtine examenul DRPCIV mai usor.

Majoritatea școlilor de șoferi din România, nu oferă o pregătire necesară pentru elevii care vor avea de susținut examenul de teorie DRPCIV. Din neferiire, rata de eșec la acest examen este de peste 68%. Manualele de legislație rutieră nu sunt soluția în totalitate pentru elevi. Ele dispun de chestionare auto C DRPCIV alcătuite de profesori de legislație rutieră, doar că acele chestionare sunt total diferite față de cele oficiale.

La școala de șoferi, se țin doar 4 ore de legislație rutieră pe săptămână. Acele ore de legislație rutieră sunt un start pentru elevi și conțin doar bazele pentru un traseu de conducere. Nu este suficient, dar este bine să înveți și acasă, în timpul liber. Majoritatea cursanților nu dau rezultate pentru că nu depun efortul necesar. Fără un pic de efort, nu se pot obține rezultate bune.

Referitor la chestionarele auto din manualul de legislație rutieră, se poate spune că ”induc” în eroare elevii care se pregătesc pentru permisul de conducere. Sunt cu mult diferite de cele oficiale, iar când elevii pargurg examenul de teorie, devin confuzi pentru că nu înțeleg întrebările și răspunsurile. Asemănarea nu se potrivește întotdeauna cu informația, iar în unele cazuri, poate avea un rezultat negativ.

1045

Sfaturi pentru desfășurarea examenului.

Emoțiile pot fi considerate o piedică pentru elevii care susțin examenul. Este normal să ai emoții, doar că acele emoții trebuiesc temperate. Dacă nu reușești să le temperezi, vei avea probleme pe toată durata examenului. Este evident că te pot afecta chiar și dacă ești foarte bine pregătit. Examenul conține 26 de întrebări cu 3 variante de răspuns la fiecare întrebare. Timpul de rezolvare a chestionarelor auto este de 30 de minute. Timpul este suficient și nu trebuie să te grăbești. La început, vei răspunde ușor la întrebările de acomodare. După ce ai răspuns la întrebările de acomodare, va trebui să începi testul cu cele 26 de întrebări DRPCIV.

Primul pas este de a rezolva întrebările pe care le știi cu siguranță/întrebările pe care le-ai mai întâlnit, sau cele care sunt extrem de ușoare. Rezolvând toate aceste întrebări, vei acumula cât mai multe răspunsuri corecte, fără greșeli și te vei apropia de final mult mai rapid. Pe urmă vei fi nevoit să rezolvi întrebările care sunt cât de cât neclare, dar consideri că le știi. Aici trebuie să folosești butonul ”RĂSPUND MAI TÂRZIU. Nu te grăbi pentru că timpul este suficient. La final, rămân întrebările care nu le știi, dar trebuie să fii iar atent pentru că sunt logice și ai foarte mari șanse să le știi răspunsurile. Nu uita, folosește butonul ”răspund mai târziu” ori de câte ori este nevoie. Succes la examen!!!

Anunțuri

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Iunie 26, 2014, in Auto-Moto and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: