Maia Morgenstern si Radu Afrim, la Festivalul PERFORM Iasi 2014

22 iunie 2014 – Opt zile de festival, șaptesprezece spectacole, cinci conferințe, trei lansări de carte, două workshopuri și peste o sută de participanți din toatățara, în Iași.

În perioada 22-29 iunie 2014, Iașiul devine capitala teatrului independent din România. Asociația Culturală Artes, în parteneriat cu Primăria Iași, organizează Festivalul de Teatru și Artă Performativă PERFORM Iași 2014, cu participarea celor mai reprezentative trupe de teatru și arte performative independente din România, care s-au impus anul trecut.

„To fringe or not to fringe”, aceasta este întrebarea cu care PERFORM își întâmpină publicul ieșean timp de opt zile, aducând laolaltă nume sonore ale teatrului românesc, de la actori ca Maia Morgenstern, Andreea Bibiri, la regizori consacrați, cum ar fi Radu Afrim, Eugen Jebeleanu, Ioana Păun, coregrafi recunoscuți, precum Vava Ştefănescu, Andrea Gavriliu, Farid Fairuz și teatrologi prestigioși, precum Oltița Cîntec, Ionuţ Sociu, Cristina Rusiecki, Nic Ularu, până la tineri talentați despre care publicul va mai auzi.

10371367_743267072362979_5495680014171631651_n

”Fringe”-ul este folosit la marile festivaluri ale lumii de la Edinburgh, la Avignon. Teatrele independente se prezintă în fața unor manageri culturali care cumpără spectacole pentru marile scene ale lumii – explică Florin Caracala, directorul artistic al Festivalului Perform Iași 2014.

„Încercăm să deschidem o piață. Festivalul este o expresie liberă a teatrului independent, atipic și nonconformist, special și specific, revoluționar și ultra-creativ. În timp, ne dorim să atragem interesul ”greilor lumii” pentru producțiile românești,”a declarat Conf. Univ. Dr. Octavian Jighirgiu, Directorul Festivalului de Teatru și Artă Performativă PERFORM Iași 2014.

Manifestarea teatrală face parte din Campania de promovare a Iașiului pentru candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 și este organizat în cadrul FIE – Festivalul Internațional al Educației Iași.

Organizatorii mulțumesc partenerilor care susțin prima ediție a festivalului PERFORM Iași: Toyota Iași, Coca-Cola Hellenic, Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” Iași, Universitatea de Arte ”George Enescu” Iași, Teatru Fix, Biblioteca Centrală Universitară Iași, Teatrul ”Luceafărul” și librăria Cărturești, precum și partenerilor media Realitatea TV și realitatea.net, Zile și Nopți, Radio România Iași, Ziarul de Iași, Radio Hit, iasifun.ro, Evenimentul Zilei, Cultura și LiterNet.

10310101_745877175435302_2359702581613938616_n

Reclame

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on iunie 23, 2014, in Iasi, Voluntariat and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: