Batalia de la Targu Frumos. Istoria din aprilie 1944.

In luna aprilie 1944 au avut loc o serie de atacuri ale Armatei Rosii in zona Targu-Frumos, cu scopul de a captura un important sector strategic, pentru a avea de unde lansa ofensiva de vara in Romania. Atacurile se pot incadra in ofensiva Uman-Botosani sau in prima ofensiva Iasi – Chisinau. Fortele germano-romane s-au aparat cu succes in decursul lunii aprilie si mai.

Iasi WW2

Blindatele germane au respins prima ofensiva sovietica din aprilie, provocand pierderi serioase in al doilea front ucrainian. Prima batalie de la Targu Frumos este folosita drept studiu de caz in educarea tactica a ofiterilor de la West Point, cea mai renumita academie militara din USA, oferind un exemplu pentru cum o aparare mobila poate invinge intr-o batalie de blindate.

Ce forte au participat la aceasta batalie? Care a fost rolul Romaniei in inclestarea de la Targu-Frumos? De ce istoriografia romaneasca vorbeste foarte putin despre aceasta batalie? Dezbaterea Historia iti ofera raspunsurile unei batalii castigate care a durat aproximativ jumatate de an!

Sursa: adevarul.ro | historia.ro

Anunțuri

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Aprilie 20, 2014, in Istorie Militara and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: