Ce faci cand soarele intarzie sa apara? Iti cumperi soarele tau: panouri radiante infrarosu

panouri-radiante-infrarosuM-am hotarat sa scriu acest articol pentru a va prezenta o metoda revolutionara de incalzire a locuintei, incalzirea cu panouri radiante infrarosu. Este una dintre cele mai economice, daca nu chiar cea mai economica metoda de incalzire. Folosirea in titlu a expresiei ,, iti cumperi soarele tau” nu este deloc o exagerare. Aducand in casa un panou radiant cu infrarosu aduci in casa un mic soare. Soarele nu patrunde adeseori in spatiile locuite de noi, si atunci cand o face, doar in cantitati mici, insuficiente pentru a incalzi. Asa ca omul a inventat un soare pentru fiecare zi si noapte.

Incalzirea cu panouri radiante infrarosu functioneaza pe acelasi principiu cu care soarele incalzeste pamantul prin intermediul radiatiilor infrarosii. Undele electromagnetice invizibile cu ochiul uman (razele infrarosii) emise de soare pun in miscare moleculele, care elibereaza energie pe care noi o resimtim sub forma de caldura. La temperaturi obisnuite, cea mai mare parte a spectrului radiatiei termice se afla in domeniul infrarosu; acesta se deplaseaza catre lungimi de unda mici pe masura ce temperatura corpului creste.

Spre deosebire de alte metode de incalzire care functioneaza pe principiul convectiei, incalzirea cu panouri radiante infrarosu se bazeaza pe radiatie in proportie de 93-95%.

Incalzirea cu panouri radiante infrarosu, asemeni incalzirii solare, este o incalzire curata, naturala si sanatoasa, un sistem inovator, calitate recunoscuta pe plan mondial.

Producatorii de panouri radiante folosesc ca element de incalzire fibra de carbon, aceasta avand proprietati de emisivitate deosebite, rezistenta la utilizare si durata de viata foarte lunga. Radiatia infrarosie este directionata cu ajutorul unui deflector catre partea din fata a panoului. Aceasta ajunge la o temperatura deloc periculoasa la atingere, astfel ca nu trebuie sa ne punem problema arsurilor.

Inainte de a va prezenta si alte avantaje cred ca se impune sa revin la precizarea din fraza initiala a articolului, prin care am apreciat incalzirea cu panouri radiante ca una dintre cele mai economice, daca nu chiar cea mai economica metoda de incalzire.

Cum nu am exagerat atunci cand am numit panoul radiant un soare mai mic, nu am exagerat nici cand am facut aceasta afirmatie. Nu vreau sa va duc cu zaharelul si sa va ametesc cu tot felul de minciuni.

Va voi prezenta cu onestitate ceea ce am experimentat si ceea ce am auzit in legatura cu acest sistem de incalzire.

panouri-radiante-infrarosu1La inceputul acestei ierni, datorita ineficientei sistemului clasic de incalzire, am hotarat sa achizitionez doua astfel de panouri radiante infrarosu pe hol. Astfel am achizitionat unu panou radiant de 400W si un panou radiant de 600W. Acum cred ca va intrebati de ce nu mi-am luat doar unul de 1200 W? Era si aceasta o posibilitate, dar am dorit neaparat o anumita firma de panouri, si anume panouri radiante Dragus. Acestea sunt doar de 400w,600w si 800w. Am dorit neaparat acest tip de panouri radiante datorita avantajului consumului, fiind singurele panouri radiante infrarosu de pe piata romaneasca cu capacitatea de a-si reduce consumul cu 20% dupa aproximativ 5-10 minute de la pornire.

Achizitionandu-mi aceste doua panouri radiante situatia s-a schimbat. S-a creat o temperatuta placuta si uniforma in toata casa. Dar nu intelegeti gresit. Nu doar aceste doua panouri au incalzit toata casa. Ele au adus surplusul necesar pentru atingerea unui anumit confort termic. Prin aceste relatari am vrut s-a demonstrez ca intradevar sunt eficiente, chiar daca mai circula unele zvonuri contrare.

Dar, ce preocupa mai mult pe toata lumea in aceste vremuri incerte, in care multi oameni se afla in inposibilitatea de a-si incalzi locuinta, este consumul. Aici pot sa va dau un consum lunar dar nu pot sa va garantez pentru el, pentru ca nu reprezinta ceva testat de mine. Reproducandu-va afirmatiile producatorului, si aici ma refer tot la panourile radiante Dragus, consumurile sunt astfel: panou radiant Dragus 400W=40-50lei, panou radiant Dragus 600W=60-70 lei, panou radiant Dragus 800W=80-90 lei. Dupa parerea mea este ceva extraordinar. Ceea ce va pot spune cu certitudine este faptul ca intradevar, panourile radiante Dragus au un consum cu 20% mai mic, fapt testat de mine cu ochii pe ceas si pe contoar.

Incalzirea cu panouri radiante infrarosu  mai prezinta o multime de alte avantaje. Daca le-as prezenta pe toate cu siguranta ca va veti plictisi, asa ca am ales sa le enumer pe cele mai importante si sa va pun un link de unde puteti culege si alte informatii despre incalzirea cu panouri radiante infrarosu: http://www.panouri-radiante-infrarosii.ro.

Astfel, printre cele mai importante avantaje se numara: sunt usor de instalat si intretinut, nefiind nevoie de o intretinere speciala; sunt foarte benefice organismului; pot fi instalate in orice tip de incapere (locuinta, cabana, scoala, spital, biserica etc); nu necesita avize si recomandari; au durata de viata lunga (peste 20 ani); asigura incalzirea uniforma a incaperii; asigura independenta in ceea ce priveste incalzirea locuintei.

Anunțuri

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Februarie 24, 2014, in TermoSET and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 3 comentarii.

  1. Reblogged this on and commented:
    Ce faci cand soarele intarzie sa apara? Iti cumperi soarele tau: panouri radiante infrarosu

    Apreciază

  2. Un asemenea sistem de incalzire isi merita toti banii. Va asigur.

    Apreciază

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: