Global Citizen, o experienta internationala in voluntariat.

1149001_615394865147621_558292146_nIarna aceasta, AIESEC Iasi recruteaza, pana pe 10 februarie 2014, studenti dornici de o experienta de voluntariat international in Polonia, Cehia, Slovacia, Rusia, Ungaria, Italia, Tunisia sau Egipt. Global Citizen este proiectul prin care studentii se vor dezvolta din punct de vedere personal, isi vor imbunatati abilitatile lingvistice si vor intra in contact cu un mediu international multicultural. Global Citizen, initiat de AIESEC, combina doua experiente foarte importante pentru tineri; dorinta de dezvoltare personala, cat si beneficiul unui impact memorabil in comunitati culturale total diferite. Programul se desfasoara intr-un interval de sase sau opt saptamani, perioada in care obiectivul principal este de a aduce o schimbare in comunitatile tarilor in care studentii se decid sa plece. Pe parcursul programului, voluntarii vor beneficia de suportul si ajutorul membrilor AIESEC atat din tara respectiva, cat si din Romania.

Ceea ce vor face mai exact voluntarii este de a dezvolta doua domenii; cel cultural, unde isi vor prezenta tara si vor fi ambasadori ai Romaniei, iar in educatie vor putea livra training-uri unor elevi sau tineri pe diferite subiecte precum: public speaking, self-descovery, team work si time management. Printre beneficiile studentilor care profita de aceasta oportunitate, se numara dezvoltarea personala, ocazia de a forma legaturi cu oameni din intreaga lume si de a ajunge fata in fata cu un sistem de idei si moduri de gandire diferite si cu totul noi.

Mariana, o studenta care a beneficiat de acest program in India spune: „Pentru mine perioada de voluntariat in India a fost superba. Am lucrat intr-un satuc alaturi de un ONG care avea misiunea de a pregati copii pentru vitor si prin aceasta accesul la un sistem de educatie global. Lucrul cel mai important pe care l-am invatat a fost sa ca nu trebuie sa ai multe bogatii ca sa fii fericit. Lucrurile marunte precum un zambet, o imbratisare, o fata cunoscuta, un prieten sau un joculet nou chiar pot aduce bucurie si voiosie.”

De acelasi entuziasm beneficiaza si Ioana care a avut ocazia sa participe la acest schimb de experienta in Tunisia: „Vara asta am petrecut sase saptamani minunate in Tunisia. Am facut parte dintr-un proiect umanitar si pot spune  ca am ramas marcata de ceea ce am vazut in orfelinatele din Tunisia si de copilasii de acolo care au nevoie de sprijin. La sfarsitul programului micutii obisnuiau sa vina la noi sa ne multumeasca si sa ne imbratiseze pentru tot ce facem. Toti oamenii pe care i-am cunoscut, toate locurile pe care le-am vizitat, m-au marcat profund si pot spune ca am avut parte de una din cele mai frumoase veri de pana acum.” 

Pentru a fi la curent cu detaliile referitoare la proiectul Global Citizen si la experientele altor studenti care au ales acest program de voluntariat, puteti sa va inregistrati pe site-ul www.aieseciasi.ro/gc.

poster-site

 

Anunțuri

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Decembrie 22, 2013, in Voluntariat and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: