In ajun de FOI pentru tineri?

1466162_717518598260270_2153369_nTe gandesti de ce in ajun de FOI? Pentru ca maine este vineri si in Iasi incepe activitatea Festivalului ONG-urilor Iesene. Neoficial a inceput de astazi de la ora 18:00 cand am filmat un flashmob in Palas, filmulet ce va fi folosit pentru prezentarea festivalului si a retelei LINK, o uniune care tocmai s-a format intre ONG-urile iesene pentru o mai buna colaborare si desfasurare a activitatilor propuse pe viitor.

Maine este prima zi a evenimentului care va avea loc in Palas, vis-a-vis de Subway, in intervalul orar 12:00-22-00 si prima zi in care ne veti putea gasi la standuri. In cadrul festivalului vor fi prezente 20 de ONG-uricu care veti putea interactiona si veti putea participa si la workshopuri sustinute de acestea. Inscrierea la workshopuri se face pe baza completarii ACESTUI formular iar in continuare voi face o scurta descriere a workshopurilor disponibile, ora la care se va sustine aceste workshopuri si ONG-ul.

Vineri 6 decembrie incepe cu:

14:00-15:00 – Prietenii Tramvaiului – Modelism feriviar

Daca v-ati intrebat vreodata cum arata o lume in miniatura cu tramvaie si trenulete, si cum se construiesc acestea, atunci va invitam cu mic cu mare la atelierele Asociatiei Prietenii Tramvaiului unde va vom prezenta ultimele realizari ale noastre: atat machete cat si oraselul nostru in miniatura, planul de restaurare a unui tramvai istoric din iasi.

15:00-16:00 – Youthbank – Fundraising

YouthBank este un program educational care are ca scop construirea administrarea si promovarea unui fond transparent destinat proiectelor implementate de catre liceieni. Astfel, o etapa esentiala din program este cea de Fundtaising. Workshop-ul va expune ce inseamna Fundraising, ilustrand exemple de mecanisme, cu avantajele si dezavantajele lor. Prezentarea se va axa pe solicitarile directe si pe organizarea de evenimente, analizand situatii dificile ce ar putea fi intampinate si posibile rezolvari si abordari in cazul lor.

16:00-17:0 – Synergy Romania – Workshop de fotografie

V-ati intrebat vreodata cum puteti folosi camera intr-un mod mai eficient, la un eveniment? Acest workshop vine sa va raspunda la intrebare, in cadrul lui veti invata sumar ce face fiecare setare de pe camera si metode noi de a incadra o fotografie. Totul se rezuma la capturarea momentului din cel mai favorabil unghi si asta este exact ceea ce veti invata in ora alocata acestui workshop.

17:00-18:00 – Fundatia Noi Orizonturi – „De la cai de tractiune, la cai putere” – atelier de dezvoltare durabila

Prin intermediu acestui atelier va provocam sa porniti intr-o calatorie in vremea cavalerilor feudali pentru a descoperi ocupatiile de baza dinaintea „cailor putere”. Veti afla informatii despre un concept nou, discutat insa din cele mai vechi timpuri. Ne bazam imbartasirea cunostiintelor pe idei creative!

18:00-19:00 – AEGEE-Iasi – Cum sa scrii un proiect european

In cadrul acestui workshop se va afla metoda, de la concepere pana la admitere, a unui proiect european TiA. Workshop-ul va dura aproximativ 30 minute si va include toate stadiile intermediare: cum alegi tematica, unde il incadrezi si cum alegi un titlu, cum sa calculezi costurile, ce afilieri cu ONG-uri trebuie sa ai, cum se trimite, analiza SWOT, ce trebuie sa faci in cazul in care este acceptat.

19:00-20:00 – CDAIS – Public Speaking

Un raport al National Association of Colleges and Employers arata faptul ca marea majoritatea a angajatorilor cauta candidati cu puternice abilitati de comunicare. In mod similar, succesul in educatie necesita abilitatea de ati articola in mod coerent ideile. In acest workshop vom studia impreuna principiile public speaking-ului intr-un mod interactiv prin exercitii si multe exemple.

Acesta-i programul workshop-urilor pentru vineri prima zi de festival. In continuare voi face un rezumat al workshop-urilor de sambata, a doua zi de FOI pentru tineri.

Incepand cu ora 12:00 – 13:00 – Cercetasii Romaniei – Jocuri Cercetasesti

Atelierul va fi format din jocuri de cerc majoritar: arm sam sam, hipodromul, batalia de la Plevna, copacul, plosnita, am o casa mica, masina unui sef, fistolarii etc. Publicul tinta pentru acest atelier sunt copii de 7-10 ani dar pot fi jucate cu succes si de cei mari. Asa ca daca vreti sa iesiti cu copilul la o plimbare puteti sa va inscrieti la acest workshop.

13:00-14:00 – SistemIS – Hranitori pentru pasari

Odata cu venirea sezonului rece, gradina sufera nu doar din pricina pierderii vecetatiei ci si ca urmare a faptului ca micile zburatoare care o animau si o umpleau de sunete in timpul verii sunt acum plecate. In acest sens ne propunem o modalitate de a atrage pasarile, de a le aduce aproape de noi pentru a ne bucura mai mult de frumusetea lor si totodata sa ajutam aceste vietuitoare care nu dauneaza cu nimic omului.

14:00-15:00 – ATRAG – Adevarata Basarabie

Campania „Adevarata Basarabie” si-a propus sa le comunice tinerilor ieseni despre situatia si aspectele socio-culturale din BAsarabia. Rezolvarea acestei probleme, generand o suita de avantaje pentru toti tinerii romani. Aceasta relationare a creat noi colaborari in diferite domenii de activitate. Iesenii au descoperit adevarata putere a tinerilor basarabeni si ceea ce au facut ei pana acum pentru dainuirea romanismului.

15:00-16:00 – FEAS – Adventskranz

Coroana de Advent este o traditie nascuta in Hamburg, in secolul al IX-lea. In fiecare an, credinciosii catolici confectioneaza o coroana de brad cu patru lumanari care simbolizeaza ele 4 duminici dinainte de Craciun. In cadrul atelierului participantii vor confectiona ornamente pentru coroana de Advent, intrand in atmosfera magica a Sarbatorilor de Iarna.

16:00-17:00 – LEVEL – Creative Writing

Creative writing inseamna cultivarea inovatiei, libertatii si creativitatii in realizarea de compozitii beletristice, de fictiune sau non-fictiune, prin dezvoltarea perspectivei narative neconventionale, crearea unor personaje complexe si prezentarea unei perspective originale. Acest workshop este adresat tuturor persoanelor care vor sa isi cultive si exerseze creativitatea si frumusetea limbii si imaginii in scrierea beletristica.

17:00-18:00 – CDS – Implica-te social

In cadrul workshop-ului vom prezenta activitatile Centrului de Dezvoltare Sociala si modalitatile de a te implica social, incepand cu rolul campaniilor sociale in formarea tinerilor, conferinte si colocvii de educare specifice activitatilor sociale, team-building ca model de coeziune in ONG-uri. De asemenea, vom aborda oportunitatile de angajare pentru tineri si modele de buna practica.

18:00-19:00 – Formare Studia – Modelul FORMULA pentru Mentorat

In cadrul workshop-ului va fi promovata ideea de mentorat dezvoltata in cadrul proiectului FORMULA si beneficiile mentoratului pentru dezvoltarea personala si in desfasurarea activitatii de voluntariat.

19:00-20:00 – AIESEC – Cum poti schimba lumea

AIESEC Iasi iti pregateste un workshop interactiv, in care vei intelege cu adevarat care sunt beneficiile pe care o experienta internatioanla ti le poate aduce. Afla totul despre diversitatea culturala, despre frumusetea si unicitatea fiecarei culturi si gaseste oportunitatile potrivite, care te vor ajuta sa ai un impact asupra celor din jurul tau.

Va avea loc pe 6 si 7 decembrie la Palas Mall. Ne-am gandit ca ti-ar prinde bine sa te bucuri inainte de vacanta, sa te molipsesti de entuziasmul de care debordam, sa impartasesti cu noi din aspiratiile tale pentru tine, pentru oamenii din jurul tau, pentru Iasi. Am strigat catre voi, cu vocile a 20 de ONG-uri iesene, a voluntarilor lor, a trainerilor si organizatorilor, ca sa vii sa stai cu noi la Palas si sa afli mai multe despre visele noastre implinite si viitoare pentru comunitatea in care traiesti.

Reclame

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Decembrie 6, 2013, in Iasi and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: