Motorul turboreactor Mig 21 Tumanski R13

Sisteme si Echipamente Termice

CapturePrincipala componentă a motorului turboreactor Mig Tumanski R13 este turbina. Aceasta este destinată pentru punerea în mişcare de rotaţie a rotoarelor compresorului şi agregatelor auxiliare, care deservesc motorul şi avionul. Turbina motorului constă din două trepte axiale cu reacţiune. O treaptă axială de turbină este alcătuită dintr-o reţea de palete fixe şi o reţea de palete mobile montate pe rotor. Trecerea gazelor de ardere prin canalele interpaletare care alcătuiesc treapta de turbină duce la o cădere de presiune şi temperatură a acestora, energia rezultată fiind transformată în lucru mecanic la arbore.

Reţeaua de palete fixe are rolul de a transforma energia potenţială a gazelor în energie cinetică şi pentru orientarea curentului de gaze în paletele mobile. Rotorul fiecărei trepte este alcătuit din ax şi disc, pe conturul căruia sunt amplasate paletele mobile ale turbinei. Curgerea gazelor prin reţeaua interpaletară duce la o presiune ridicată pe suprafaţa intradosului paletei şi la o…

Vezi articol original 404 cuvinte mai mult

Reclame

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Iulie 3, 2013, in Auto-Moto, TermoSET. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: