Ultima zi de sesiune, duminica ratata!

Asta zi este duminica 23 iunie 2013. Ce? Stai ca nu te intereseaza asta pe tine. Deja stii. Sunt aerian si am avut o zi de doi bani gauriti. Diminica mea frumoasa a inceput cu o trezire din partea prietenilor la ora 7:20 caci aveam examen. Noaptea de sambata spre duminica am petrecut-o in mare parte navigand cu barcuta mea imaginara printre subiectele care probabil se vor da la examen. Urma o dimineata dintr-o duminica ratata. Ola, hai sa o fac si p’asta ca este ultimul meu examen, facand exceptie de examenul de licenta care nu se mai pune la numaratoare. Oricum, chiar daca vroiam sa dorm ca un student de duminica nu puteam caci, colegul meu de grupa a avut grija sa ma sune din 5 in 5 minute si sa se asigure ca ma voi trezi. Si-a invatat lectia. Cu mine se poate face intr-un singur fel. Daca ma bag la somn pana in 12, atunci o sa am o dimineata superba si ma trezesc la primul apel enervant al telefonului. Daca dorm dupa 12, atunci am cam incurcat-o. Eh, colegul meu taximetrist care noaptea nu are somn si deranjeaza lumea, s-a gandit ca pot sa ii tin companie la telefon vreo doua ore sau pana gasea un client ratacit prin iasi, la ora 2 dimineata. Pe langa asta, a avut grija ca dimineata sa nu ma lase sa dorm tocmai pentru a-i aplica o injuratura buna si a ma trezi sa merg la examen. Noroc cu oamenii care se mai gandesc si la altii!

Bai frate, era duminica dimineata si nu imi venea sa cred. Aveam examen duminica la ora 7:30. Cine este atat de batut in cap sa puna examen duminica la ora aia? In fine, detalii… Facultatea ne astepta cu usile deschise, dar pacat ca eram doar noi, paza si cartus (un catelus) care se plictiseau si asteptau sa treaca timpul. Anunt la avizierul facultatii: „examenul la disciplina *** se va tine la etajul 4 in laboratorul ***”. Suuuuper, mai urc si 4 etaje, rupt de somn si cu o groaza de materiale dupa mine. Ora 8 soseste fara sa anunte si se pare ca profesorul nu da semne de viata. Ciudat pentru el dar adevarat. Asteptam sa treaca timpul. Am ajuns intr-un timp sa vorbim despre fuziunea atomilor si acceleratorul de particole. Aberasem rau de la linia cea dreapta. Ora 9, nimic, ora 10 nimic. Proful nu mai venea. Un coleg incearca sa sune dar nimic. Nu raspune!!! Hopaaa… S-ar putea ca noi sa primim un mic avantaj si sa plecam acasa. Ne-am luat talpasita de la facultate si am plecat prin diferite „crasme” din tudor sa bem cafeaua. In scurt timp primim vestea ca dam examenul. Nasol de noi. Cel mai nasol este ca profesorul nu se simtea bine si nu avea de gand sa vina la examen, insa un idiot din grupa care nu a venit la scoala timp de un an, s-a trezit sa sune un alt profesor pentru a crea un intreg lant al telefoanelor intre profi si pentru a se ajunge intr-un final la examen. Vestea a trecut pe la urechile a 4 profesori pentru a ajunge la urechile profesorului nostru care de fapt nu vroia sa vina ca nu se simtea bine.

Trist, examenul a fost dat, profesorul era foarte nervos si se vedea pe fata lui ca nu e deloc bine si am ajuns sa intram in examen la 11 si sa iesim la 12:30. Pana s-au corectat lucrarile, pana s-au mai sfatuit profii intre ei, a mai trecut juma de ora si noi intre timp ne gandeam neincetat ca vom fi „fu**ti” din cazua unui idiot care dorea neaparat sa dea examen!!! Norocul nostru a fost ca proful se linistise intre timp si a dat dovada de calm si intelegere. Am trecut toti si apoi am inceput sa-l injuram pe colegul nostru „geniu” care are idei stupide in cele mai proaste momente. Combinatia perfecta! Am ratat plecarea spre casa la Neamt, a trebuit sa raman in Iasi si sa imi gasesc activitati. Am ajuns prin strandul municipal unde era o aglomeratie de nedescris si unde m-am bucurat doar de trambulina de 6 metri de la bazinul mare caci acolo era mai liber si am ras de un prieten care si-a cheltuit banii in magazinele din interior pentru a manca, dar la plecare tot ii era foame!

O duminica pe cinste petrecuta la facultate. Partea buna este ca am ajuns si la strand, prima data pe anul acesta si nu cred ca ma voi mai duce. Mi-a ramas un gust amar si mai bine fac un dush rece in camin :))

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on iunie 23, 2013, in Iasi, Studenti and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Am avut un prof de MS care suferea de stomac. Dacă aveai noroc să-ți pice examenul într-una dintre „zilele acelea”, nota maximă era 6 iar procentul de promovabilitate sub 20 %.

    Apreciază

Comenteaza