Team iAroCamaradArmy la salonul de INVENTICA 2013

Astazi a inceput prima din cele trei zile ale Salonului de Inventica 2013 care se desfasoara la Iasi si la care am fost prezent alaturi de echipa iAroCamaradArmy si de conceptul echipei, un autoturism de teren pe care vrem sa il brevetam.

CaptureIntr-o scurta recapitulare, team iAroCamaradArmy a luat nastere in urma desemnarii castigatorului de la concursul de design „Aro Revolution” care a avut loc la Facultate de Mecanica si la care au participat peste 40 de studenti cu un total de peste 200 de desene in creion dar si prelucrate pe calculator. Silviu, castigatorul concursului a decis sa continuie acest proiect la nivel de facultate si impreuna cu cativa profesori si o mana de oameni a inceput sa adune o echipa competenta, motivata si dornica de a materializa acest concept la o scara de 1:1 trecand prin mai multe etape. Echipa este formata, sunt bucuros sa fac parte din team iAroCamaradArmy, pasiunea pentru masina aceasta si dorinta de a vedea acest concept in forma fizica fiind mai mare ca orice si cum spunea colegul meu Gaby „Vom reusi doar prin perseverenta si motivare”, asta imi doresc si eu!

In trecut am facut multe articole despre brandul Aro, despre disparitia acestui brand, despre masina de top si momentele de glorie a brandului Aro, despre anii ’64 – ’74 cand Aro a debutat cu modelul M461, acum masina atestata istoric si considerata ca mai buna masina romaneasca de teren. Astazi in cadrul Salonului de Inventica, intr-un moment de respiro, domnul profesor coordonator imi povestea despre un test facut prin anii 80 cu masinile M461, Land Rover si Nisan. Acest test era de natura militara, pe un poligon din sibiu, un poligon special facut pentru masinile de teren militare. In timp ce Land Rover-ul si Nisan-ul s-au impotmolit la baza unor mormane de pietre pe care trebuia sa il urce, IMS-ul a dat clasa masinilor venite sa dovedeasca superioritatea fata de masina romaneasca. Stiu ca aceasta „povestioara” este adevarata pentru ca e a sasea oara cand o aud de la diferite persoane.

Revenind la ziua de astazi si la salonul de care era vorba va pot spune ca echipa iAroCamaradArmy va fi prezenta si maine dar si vineri pana la ora 15:00 in Sala Pasilor Pierduti din corpul A al Universitatii Alexandru Ioan Cuza. Va asteptam cu orice fel de intrebare legata de proiectul nostru sau daca aveti o nelamurire, idee sau orice alt fel de observatie. Rezerv multumirile domnului profesor Adrian Sachelarie, domnului profesor Ursescu Gabriel si domnului decan care ne-a sprijinit in tot ceea ceam facut pana acum, pentru participarea noastra la acest Salon de Inventica si pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului. Felicitari Team iAro Camarad Army pentru efortul depus si pentru motivarea de care dati dovada!

1016618_516548531727677_1305997579_n

Reclame

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on iunie 19, 2013, in Auto-Moto, Iasi, Studenti and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: