Parcari cu plata in Iasi

Parcare IasiChiar in seara asta citeam un ziar local din Iasi si mi-a atras atentia un articol despre un anume regulament al parcarilor cu plata. Primaria avanseaza in dezbatere publica un regulament pentru parcari si doreste sa transforme anumite parcari din Iasi in parcari cu plata. Oare va fi bine, va fi rau? Nu stiu ce sa  spun pana nu voi vedea cu ochii mei. Acest document a fost publicat in data de 12 iunie si in termen de 30 zile de la publicare pot fi aduse amendamente sau propuneri.Dupa examinarea termenului de dezbatere publica si dupa luarea in calcul a opinie publice si a modificarilor propuse, acest regulament va fi trimis catre Consiliul Local pentru aprobare.

Pentru inceput, prin acest regulament se ofera aproximativ 1200 locuri de parcare in parcarile publice deja existente si aproximativ 3400 de locuri care vor fi marcate pe marginea carosabilului, urmand ca acestea sa se extinda. Nu va ganditi insa ca tarifele sunt frumoase. Daca esti locatar si ai nevoie de o parcare in fata blocului, una sigura si fara sa iti cauti un coltisor prin spatele blocului va trebui sa scoti din buzunar intre 20 si 80 de lei lunar in functie de zona in care locuiesti. Un chilipir daca te gandesti ca ai un loc asigurat insa, tarifele in functie de timp mi se par putin cam piperate si ajung pana la 3 lei pe ora.

Tariful va fi stabilit in functie de zona in care te afli astfel daca vrei sa parchezi in zona Independentei, Sarariei, Elena Doamna, Sf. Lasar, Stefan, Arcu, Muzicescu, va trebi sa scoti din buzunar intre 1,5 lei pentru 30 de minute si 3 lei pentru o ora, dar vei avea onoarea sa parchezi in zona 0. Zona 1 este delimitata de strazile T. Vladimirescu, Dimitrie Mangeron, malul stang Splai Bahlui, Garii, Sarariei, Carol I, independentei, Palat si vei avea placerea sa platesti intre 0,75 lei /30 min si 1,5 lei/o ora. Zona 2 este compusa din restul intravilanului, acolo unde s-au stabilit locuri de parcare cu plata si va fi cea mai ieftina zona, adica 0,75 lei/o ora si 1,5 lei/2 ore.

Sanctiunile sunt la randul lor la fel de drastice si batute in cuie ca si preturile de mai sus si pentru nerespectarea acestora puteti scoate din buzunare pana la 2500 lei. Cam mult pentru o aroganta. Sper sa mai dispara aroganta din trafic. S-a dus vremea parcatului pe trotuare, pe pistele de bicilisti, in statiile de transport public si alte locuri in care pana cum soferii isi lasau masina si incurcau tot traficul si asa destul de aglomerat. S-au dus vremurile cand puteam sa parchez in fata facultatii pe Splai Bahlui si de acum trebuie sa ma „bat” pe un loc de parcare pe undeva prin spatele facultatii caci nah, nu prea imi permit sa platesc taxele astea uriase pentru simplul fapt ca imi tin masina in fata facultatii. Imi este mai simplu sa o parchez in spate si sa fiu sigur ca nu mi-o ridica nimeni.

Totusi, pana la aprobarea acestui regulament mai aveti cam 28 de zile si puteti foarte simplu sa va spuneti parerea referitor la aceste reguli, ce va place, ce nu va place, ce v-ar place. In fine, puteti sa aduceti argumente pro si contra asupra acestui proiect in functie de preferintele voastre si daca sunt argumentate „ca la carte” este posibil sa vi se ia in calcul propunerile. Pana atunci, asfalt curat!

Sursa: Curierul de Iasi

Anunțuri

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Iunie 13, 2013, in Auto-Moto, Iasi and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Macar de s-ar face ca la carte tot ce au de gand. Sunt locuri unde pur si simplu nu ai loc de parcare, asa ca trebuie sa vina cu solutii(parcari subterane, supraterane). Cat timp masina e in siguranta, nu exista riscul sa-ti fie ridicata, cred ca esti dispus sa platesti o ora sau doua de parcare pe undeva prin centru.

    Apreciază

    • Pentru mine n-ar fi nici o problema caci de obicei nu stau prea mult parcat prin centru asa ca imi permit. Dar, sa se amenajeze locuri speciale de parcare, care sa fie gandite cu capul cu cu picioarele si sa se mai eliberee santierul asta din Iasi din Tg Cucu pana in unire faci juma de ora cu masina! Plus soferii care parcheaza ca pe stadion si deranjeaza tot traficul!

      Apreciază

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: