Prevenirea fenomenului „discriminare” in ONG-uri

orientareProgramul Egalitate si Participare Civica al Fundatiei Soros-Moldova anunta lansarea unui nou program de granturi pentru ONG-uri. Scopul acestui program de granturi este sa contribuie la prevenirea si diminuarea fenomenului discriminarii si promovarea diversitatii si tolerantei, prin intermediul organizatiilor neguvernamentale din Moldova, in domenii precum angajarea in campul muncii, educatie, acces la bunuri si servicii etc. in baza de dizabilitate, stare a sanatatii, varstă, sex, orientare sexuala, origine etnica si alte criterii.

Acest program si-a propus pentru anii 2011-2013 urmatoarele obiective: consolidarea capacitatilor organizatiilor neguvernamentale in domeniul prevenirii si combaterii fenomenului discriminarii; elaborarea unei platforme informationale privind fenomenul discriminarii in Republica Moldova, care ar servi drept suport in desfasurarea initiativelor de prevenire si combatere a discriminarii; consolidarea bunei guvernari la nivel local prin abilitarea femeilor de a participa in procesul de luarea a deciziilor si de a contribui la dezvoltarea comunitatii.

Programul de granturi planificat pentru 2013 isi propune sa dezvolte experienta initiativelor finantate anterior, dar si sa sustină idei noi in domeniul promovarii nediscriminarii si diversitatii, in contextul in care Republica Moldova deja are aprobata o lege cu privire la asigurarea egalitatii. In contextul prevenirii si combaterii fenomenului discriminarii, programul a consolidat, incepand cu 2010, capacitatile unui grup de organizatii neguvernamentale ce reprezinta diverse grupuri marginalizate sau promoveaza drepturile omului si nediscriminarea. Peste zece organizatii neguvernamentale au beneficiat de finantare pentru a desfasura activitati de sensibilizare a opiniei publice pentru o mai buna intelegere a discriminarii prin intermediul emisiunilor si reportajelor televizate, articolelor de investigatie; pilotarii de politici de gen în cadrul companiilor private, etc.

Anunțuri

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Mai 8, 2013, in Voluntariat, Ziua de astazi and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: