Romanul, Bulgarul si inmatricularile!

timbru-de-mediu-2013-vs-inmatricularea-in-e7b1a14dfa970604e5-550-0-1-95-1Cei care si-au cumparat masini la mana a doua s-au confruntat mereu cu aceasta problema: o inscriu in Bulgaria sau in Romania? Pentru ca fiecare varianta vine cu bune si rele. Una este mai economica dar total lipsita de moralitate si incredere, alta este scumpa dar legala si transparenta. Iata aici care sunt variantele, cu aspecte pozitive si negative, in ambele cazuri.Ca sa fie clar pentru toata lumea, voi atinge cele mai importante elemente pe care si le doreste un om care inscrie o masina cumparata la mana a doua: proprietate personala, costuri, legalitate, durata, probleme cu politia, revanzarea masinii. Si ma voi referi la Bulgaria, si nu la Anglia, Italia, Franta sau Spania, pentru ca sunt foarte multe masinile inmatriculate la vecinii nostri.

PROPRIETATE PERSONALA

Multe anunturi cu inmatriculari pe Bulgaria se promoveaza ca fac actele masinii direct pe numele noului proprietar. ESTE O MINCIUNA. Nu exista masina inscrisa in Bulgaria care sa fie proprietate personala a unui roman care o inscrie acolo. Masinile inscrise in Bulgaria pot fi proprietate personala numai a persoanelor care au cetatenie bulgara. Daca esti roman cu cetatentie bulgara, da, numai atunci vei fi trecut ca proprietar in actele masinii, adica in cartea de identitate si talon, la sectiunea DETINATOR. Autoritatile bulgare permit trecerea in talon si carte a unui utilizator permanent al masinii. Dar acest lucru se face si in Romania. De exemplu, masina este proprietatea unei firme de leasing, iar in talon, la UTILIZATOR, este trecuta firma care plateste leasingul. Asa este si in Bulgaria. Masinile inscrise pe Bulgaria sunt de 2 feluri: inmatriculate pe o firma bulgareasca sau pe o persoana fizica bulgara. Asadar, ori firma, ori persoana fizica este proprietarul de drept.

Ca sa incurajeze insa inmatricularile pe BG, firmele au gasit o portita, adica sa fie trecut cumparatorul roman ca si utilizator. Dar cumparatorul este doar utilizator si nimic mai mult. In plus, ca sa „intareasca” pozitia de proprietar, firmele de inmatriculari vor mai obtine o procura notariala prin care cumparatorul roman, cel trecut ca si utilizator, are drepturi depline, inclusiv de revanzare. In cazurile foarte intalnite, in care masinile pe Bulgaria isi schimba proprietarii, acestia nu mai fac o procura notariala noua si nici nu trec numele cel nou in carte si talon, ca si nou utilizator. Astfel, daca cineva conduce o masina cu acte in care nu apare deloc, nu are niciun drept de proprietate a acestui vehicul. Concluzia? Nu exista posesor de masina inscrisa pe Bulgaria care sa fie proprietar al masinii detinute, din punct de vedere legal. Numai daca este persoana bulgara sau cu cetatenie bulgara. Prin urmare, indiferent de procura primita, persoana fizica sau firma bulgareasca ce este trecuta ca si proprietar in acte, poate oricand sa ii ia utilizatorului roman trecut in acte masina, ii poate radia masina oricand, o poate scoate de la impozitul bulgaresc si ii poate anula cartea verde si asigurarea.

Pentru mai multe informatii si un ghid complet intrati aici

Reclame

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on aprilie 17, 2013, in Auto-Moto and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 4 comentarii.

 1. Ma intreb daca in viitorul apropiat vor fi cazuri cu romani care si-au pierdut masina firmelor ori persoanelor din Bulgaria?

  Apreciază

 2. De obicei masinile firmelor nu sunt inscrise in bulgaria. Ele trebuie sa indeplineasca niste norme si niste cerinte!

  Apreciază

 3. I for all tije emailed this bloig post page to all my
  contacts, since if like to read it then my friends will too.

  Apreciază

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: