Tichetul Rabla va fi de 6.500 de lei

rabla-590x382Prima de casare pentru un autoturism vechi va fi de 6.500 de lei în acest an, iar toate detaliile despre ediţia din acest an a programului de înnoire a parcului auto vor fi disponibile începând cu data de 15 aprilie, pe site-urile Ministerului Mediului şi al Fondului de Mediu, a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb. “Analizăm temeinic modul în care se va derula programul în 2013. Va fi o singură emitere de tichete” a spus ministrul. Rovana Plumb a dat aceste explicaţii fiind întrebată despre anunţurile care au apărut pe internet în care se tranzacţionează deja tichete care nu au fost nici măcar emise, la preţuri de 2.500-3.000 de lei. “Orice altă informaţie de pe alte site-uri nu are legătură cu ce lucrează Ministerul. Vom colabora cu Poliţia pentru ca piaţa neagră să fie stopată” a spus ministrul, care a amintit că cetăţenii interesaţi vor avea toate informaţiile începând cu data de 15 aprilie.

Programul nu se va mai numi „Rabla”. Avem în vedere acordarea unor bonusuri suplimentare, dar vi le vom comunica la vremea respectivă. În afară de bonusul pe care l-am luat în calcul la achiziţionarea unei maşini electrice, de 2.500 de euro pe maşină achiziţionată, atât persoane fizice cât şi persoane juridice, avem în vedere şi acordarea unor bonusuri în cadrul acestui nou program pentru înnoirea parcului auto, în vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon pentru România„, a afirmat Rovana Plumb. Rovana Plumb anunţa în ianuarie că Ministerul Mediului vizează schimbări în Programul „Rabla„, care s-ar putea aplica maşinilor non-euro, Euro 1 şi Euro 2, printre care creşterea primei de casare de la 3.800 de lei la 1.500 de euro, dar şi acordarea reducerii contra unui singur voucher, alături de eliminarea intermediarilor.

Ministrul preciza că se discută ca reducerea la achiziţionarea unei maşini noi să se facă în schimbul unui singur voucher. În prezent, prin Progamul „Rabla”, o persoană poate cumpăra o maşină nouă prezentând, pentru o reducere mai mare, până la trei vouchere, dat fiind faptul că acestea pot fi tranzacţionate pe piaţa liberă.  În octombrie anul trecut, premierul Victor Ponta declara că „ar trebui să fie un singur tichet, iar această facilitate să fie pentru cel care îşi casează maşina, nu pentru cel care o tranzacţionează, pentru că este un fel de bursă ilegală a tichetelor, nereglementată şi neimpozitată” Programul guvernamental de casare a maşinilor uzate, denumit Programul „Rabla„, permite proprietarilor cu maşini mai vechi de zece ani să ducă autovehiculul la casat, primind în schimb o primă sub formă de tichet valoric. Tichetul nu este nominal şi poate fi vândut şi folosit de către „purtătorul” acestuia pentru a obţine reducerea la achiziţionarea unei maşini noi, care până în acest an a fost de 3.800 de lei.

Sursa: economica.net

Reclame

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Aprilie 9, 2013, in Auto-Moto and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Interesant. Incearca sa fura de la romani prin taxe dar incurajeaza cumpararea de masini, iar acum si electrice.

    Apreciază

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: