Invazia androizilor „Surrogates”

surrogates-892899lSalutare. Nu va luati dupa titlul articolului. Inca nu avem o invazie a androizilor in viata noastra, cel putin nu inca si nu la o scara mare insa chiar daca nu credem, chiar daca nu vrem sa constientizam, suntem inconjurati de roboti si inteligenta artificiala ne acapareaza viata mai mult sau mai putin. Inchide ochii si gandeste la rece. Analizeaza o situatie in care te-ai aflat si inteligenta artificiala nu era langa tine. Ai dreptate, inteligenta artificiala este prezenta peste tot si are un aport mai mare sau mai mic asupra omului. Lasand filozofia deoparte trec la subiectul meu.  Chiar inainte de a scrie acest articol am vizionat un film (Surrogates) la indrumarea unui bun prieten de al meu, prieten care mi-a spus „dane, vizioneaza filmul acesta si vei vedea o paralela intre om si masinarie, vei constientiza mai bine dependenta omului de tehnologie”. Acum, nu asta e problema, ca suntem dependenti de tehnologie si ca viata noastra este mai frumoasa alaturi de un telefon inteligent, o masina care parcheaza singura si o bruneta infocata pe scaunul din dreapta. Opa, bruneta infocata face totul dar nu trebuia sa spun asta. Cred ca o sa las bruneta pe mai tarziu si masina si telefonul inteligent la fel si sa ma ocup de filmul meu.

Ideea filmului este una foarte interesanta si captivanta si te duce cu gandul spre o posibila evolutie a tehnologiei in asa fel incat sa fim practic obligati sa participam si noi la acest proces ciudat de schimbare. Totusi sper sa nu ajungem sa folosim o drona drept avatarul nostru si sa il scoatem pe strazi in timp ce noi stam acasa intr-un pupitru de comanda si sa fim conectati la un robot. Filmul dezvolta ideea ca omul are nevoie de tehnologie insa pune aceasta idee la puterea infinit. Oare daca stam un timp fara prea multa aparatura si tehnologie in jurul nostru putem sa rezistam? Eu zic ca vom reusi. Si reusim mereu cand mergem in vacanta la o cabana in inima padurii si nu aveam semnal la telefon, sau cand pur si simplu ni se acreste de stat in fata calculatorului si dorim sa iesim la o plimbare sa ne destindem. Sincer, eu nu prea ma dezlipesc de telefonul mobil, nu m-as dezlipi nici de masina, nici de bruneta infocata de pe scaunul din dreapta.

Nu ma pricep la descrierea filmelor, chiar nu am acest talent insa cineva a facut-o mai bine decat mine si eu ma folosesc de „traiasca ctrl+c” pentru a da mai departe. Concluzia mea finala este „MERITA VAZUT!!!”

În viitor, fiinţele umane trăiesc izolate, folosind roboţi înlocuitori (surogatele din titlu), cu un aspect asemănător dar îmbunătăţit în comparaţie cu originalul uman, pentru activităţile sociale. Când roboţii încep să fie distruşi printr-o metodă care duce şi la uciderea „operatorului” uman, un detectiv (Willis) ajunge să descopere o adevărată conspiraţie. Cum surogatul său are parte de aceeaşi soartă, bărbatul este obligat să-şi părăsească locuinţa pentru prima oară în ani de zile şi să pornească în lume pentru a-l descoperi pe criminal.

Anunțuri

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Martie 21, 2013, in Ziua de astazi and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: