Prototip de camion cu cantarirea la bord+GPS realizat de un profesor de la Mecanica Iasi

Facultatea de Mecanica IasiAceasta stire era de mult afisata pe site-ul facultatii si abia asteptam sa aflu daca profesorul Barsanescu Paul de la Facultatea de Mecanica din Iasi va merge mai departe cu acest proiect. Se pare ca asteptarile mele au meritat si astazi am aflat ca domnul profesor se afla in primii 10 inventatori din concursul international Network of Automotive Excellence la care au participat 325 de inventatori din 40 de tari si care a fost jurizat de reprezentanti ai celor mai mari companii din industria aerospatiala si auto precum Airbus, Boeing, Lufthansa, Siemens, Audi, Ford, Renault, Porsche, Volkswagen, Opel, Skoda, Bosch etc. Participantii au avut la dispozitie 7 luni pentru a-si inscrie proiectele, termenul limita fiind data de 31 decembrie 2011. La final, din 173 de inovatii preselectate (finalizate si analizate de juriu), 21 au fost declarate castigatoare. Ideea care a impresionat juriul apartine lui Paul Barsanescu de la Universitatea Tehnica ‘Gh. Asachi’ din Iasi. Ideea este uimitor de simpla si de ingenioasa, deopotriva. E vorba de o solutie de imbinare a doua tehnologii deja existente, care acum lucreaza separat – cantarirea la bordul vehiculului pe fiecare punte, respectiv GPS cu inregistrare si tracker.

Insa, problema daca putem spune asa este alta. Domnul profesor a mai intrat intr-un concurs in care castigatorul va fi ales de catre public, prin votul publicului. Premiul „cel mare” este un modul espresso DAQ pentru masurari de tensiuni mecanice. Dorinta lui este ca acest modul sa ajunga intr-un laborator de la Facultatea de Mecanica si sa putem sa ne folosim de el, de aceea pornesc si eu alaturi de dumnealui in cursa spre strangerea voturilor necesare pentru a obtine acel modul. Consider ca un profesor universitar cu asemenea cunostiinte si care a trecut de toate „probele” pentru a ajunge castigator cu un proiect care ar putea aduce economii mari, merita ajutorul nostru.

Il putem ajuta printr-un vot la acest link o singura data pe pe un singur PC. Fiti atenti ca  sunt mai multe universitati intrate in acest concurs asa ca trebuie sa cautati proiectul „Building a prototype for testing the coupling of an on-board weighing system, a real-time GPS recorder and vehicle tracking system as well as a road pricing system. The goal: Avoiding overloaded trucks.” de la Technical University „Gheorghe Asachi” of IASI, Romania si sa il votati. 

Reclame

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on martie 10, 2013, in Iasi, Studenti and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 4 comentarii.

 1. Thank you for voting!

  The winner of the espressoDAQ Global Application Contest will be announced soon.

  Apreciază

 2. brava si la mai mare!sa dea domnul ca soimul (IAR-99 SOIM)vostru sa creasca mare ca o acvila si poarte stema romaneasca!

  Apreciază

 3. Speram sa se si ridice de la sol candva. Pana atunci ramane „mascota” facultatii.

  Apreciază

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: