Nu platesti amenzile? Spune pa-pa permisului!

Politia RomanaIn goana mea dupa noi informatii pentru soferi caci sunt si eu unul, am gasit un articol care ii implica doar pe soferii zgarciti care nu vor sa isi plateasca amenzile. Dragi soferi, aflati ca s-a dus vremea voastra de glorie in care nu plateati amenzile primite si ramaneau acolo la dosar mult timp sau eventual acele sume intrau dupa un anumit timp in impozite. Conform unui proiect din Ordonanta de Urgenta, soferii care nu platesc amenzile primite in curs de 90 de zile vor avea permisul suspendat, pana cand vor face dovada platii acestora. Pe intelesul tuturor, este nevoie de bani la bugetul de stat si acest lucru reflecta si din noile proiecte pe care cei de la MAI vor sa le aplice Codului Rutier in 2013.

Pe site-ul MAI a fost postat proiectul de Ordonanta de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea si completarea regulamentului privind circulatia autovehiculelor pe drumurile publice. Proiectul prevede introducerea sanctiunii suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule in cazul nerespectarii obligatiei de a achita amenda contraventionala in termenul prevazut de lege.

In proiect scrie cam asa: „Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule intervine de drept în situaţia în care conducătorul de autovehicul sau tramvai sau, după caz, proprietarul vehiculului ori deţinătorul mandatat nu face dovada achitării amenzii contravenţionale aplicate ca urmare a nerespectării prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă (OUG nr. 195/2002, n.r.), în termen de 90 de zile de la data comunicării procesului verbal”.

Sanctiunea ar urma sa fie aplicata pana cand soferul face dovada achitarii amenzii. Asta inseamna ca in sfarsit cei care primesc amenzi o sa si le plateasca. Eu sunt fericit, nu am nici o amenda in 5 ani de soferie, desi nu intotdeauna am mers regulamentar. Insa, am avut noroc, pana mi-o iau si eu. Lasand asta deoparte, aceasta idee ajuta in sfarsit la plata amenzilor caci nu sunt putine deloc. Conform unor date oficiale, doar 35% din cei sanctionati cu amenda, o si platesc in viitorul apropiat. Aceasta masura noua are la baza istoricul de rau-platnic al soferului amendat.

Un sofer care stie cat sa se intainda cu gluma sau cu pedala de acceleratie va avea putine sanse sa suporte aceste consecinte, insa maniacii soselelor vor avea de suferit. Viitorul Cod Rutier o sa oblige rau-platnicul sa plateasca amenzile primite sau va suporta consecintele saauuu… din frica pentru suspendarea permisului de conducere soferii vor pune o piedica imaginara la pedala de acceleratie sau nu se vor mai aventura ca niste piloti de raliu pe strazile inguste ale oraselor!

Sursa: 4tuning

Anunțuri

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Februarie 28, 2013, in Auto-Moto and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: