Chitanta chitanta, cat e chitanta?

Salutare. Voi fi cam scurt in acest articol. Am cateva chestii scurte de spus despre rovinieta si nesimtirea de peste tot. Pai, ca sa o iau cu inceputul. Drum spre Iasi cu masina personala pentru rezolvarea a catorva treburi, in fine si sunt orpit de un domn politist undeva dupa Targu Frumos si mi se cer actele. Nimic surprinzator pana aici, insa dupa verificarea actelor, dupa ce am facut testul de alcool, dupa ce i-am explicat domnului ca becurile mele de ceata erau aprinse pentru ca afara este ceata (el imi spunea ca trebuie sa fie un anumit grad de vizibilitate prin ceata pantru a avea dreptul sa le folosesc), sa mori tu domnule, ai impresia ca eu am un detector al nivelului de ceata si imi indica cand sa le aprind si cand sa le sting. Asa, dupa toate astea sunt intrebat daca am rovinieta. Ii arat chitanta si credeam ca este de ajuns. Da de unde? El ma intreba unde e chitanta de la rovinieta trecuta care era expirata de aproape 10 luni. Intrebarea mea a venit imediat „Pai de unde sa stiu unde mi-e chitanta de al rovinieta trecuta, doar a expirat. Credeti ca fac colectie de maculatura?” Raspunsul lui a venit imediat si cu niste argumente care m-au lasat umpic pafff. „Domnule, sunteti obligat sa pastrati chitanta de la ultima rovinieta timp de un an de zile”… „Pai am pastrat-o un an de zile cat  a fost valabila. Acum gata” … „Nu, un an de zile dupa expirarea rovinietei” :)) Sincer va spun ca am inceput sa rad. Domnul respectiv era atat de pornit pe faptul ca imi va da o amenda incat mi-a scapat si acetele pe jos, a fugit dupa foaia de asigurare caci vantul si-a batut putin joc de el. Pfff. „Pana acum ati facut doua afirmatii stupide. Una ca farurule de ceata se folosesc dupa un anumit grad de vizibilitate desi afara este ceata si al doilea e ca trebuie sa fac colectie de maculatura.” In fine, am fost „frecat” putin in speranta ca imi va gasi ceva plauzibil pentru o amenda, insa a renuntat repede si apoi mi-a arata ce scrie pe chitanta de la rovinieta. Imi pare rau ca nu am tras un cadru sa va arat si voua insa pe chitanta mea scrie asa. „A se pastra un an de la data expirarii”. Oricum voi cauta o imagine cu chitanta si o voi pune. Cum e posibil asa ceva? Mda. Plec in drumul meu, eu fericit ca am scapat de vreo amenda, ca am intins si eu putin coarda cu cele spuse, el probabil frustrat ca i-am raspuns elegant dar in acelasi timp i-am dat peste nas si cand ajung in iasi caut detalii despre aceasta tampenie.

Iata ce am gasit.

Conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a explicat de ce este nevoie de pastrarea rovinietei. „Conform normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei nationale de drumuri, in vigoare pana la data de 1.10.2012, acest document se pastreaza de utilizatori in vederea unor eventuale litigii aparute in privinta achitarii tarifului de utilizare”, se arata intr-un comunicat al CNADNR. „Avand in vedere numarul mare de procese de constatare a contraventiei intocmite pentru circulatia fara rovinieta valabila, precum si termenele stabilite de instantele de judecata pentru solutionarea plangerilor impotriva acestora, CNADNR recomanda pastrarea rovinietei 1 an de la expirarea ei”, a declarat  Mircea Pop, directorul general interimar al CNADNR.

Asadar recomand a se consuma cu incredere in actele masinii inca un an dupa expirare. In consecinea va dauna grav buzunarului dumneavoastra.

Chitanta de rovinieta

Anunțuri

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Februarie 8, 2013, in Auto-Moto and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 comentarii.

  1. Chitanta trebuie tinuta 1 an de la expirare in cazul in care apar litigii din perioada in care a fost valabila, adica in cazul in care ajunge o amenda din perioada respectiva cu intarziere. Daca e sa te amendeze cienva te amendeaza pentru ca nu e valabila nu pentru ca nu o ai pe cea expirata.

    Apreciază

  2. Multa bataie de joc, ce sa mai zici:))) dar daca astea sunt legile trebuie sa ne supunem lor nu?

    Apreciază

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: