Cum ma vad ceilalti

Viziune Sa vedem reactiile celorlalti la comportamentul nostru poate fi dificil uneori. Poate fi chiar dureros. Adevarul despre mine, sau despre tine in cazul tau, poate va oferi eliberarea dar mai intai este foarte probabil sa suferim. Cand privim reactiile pozitive, de incurajare a comportamentului nostru dam din cap si aprobam: „Asa este” sunem fericiti. Ne creste inima. ei, dar cand vine vorba despre slabiciunile noastre, si domeniile in care este de „lucrat”, atunci punem totul la inima. Uneori chiar prea tare. Putem primi zece comentarii despre ceea ce facem, si din cele zece, unul sa fie negativ. Cel negativ doare cel mai tare si ramane in memorie. daca nu sunteti atenti, acel unic comentariu negativ se va transforma in indoiala si in cele din urma se va solda cu pierderea increderii de sine.

Rezultatul? Comentariile care ar putea sa ne ajute sa ne corectam comportamentul se transforma in adevaruri pe care preferam sa le auzim. Deh, natura umana! Refuzul nostru de a asculta adevaruri care dor este principala cauza a stoparii progresului personal si a starii de automultumire care ucide orice evolutie interioara. Natura umana face ca noi sa putem vedea foarte clar defectele tuturor celorlalti dar niciodata pe ale noastre, evident. Oricat ar fi de dureroasa reactia celorlalti, asta ne ajuta sa ne autoevaluam si sa ne vedem in felul in care ne vad ceilalti. Poate ca nu suntem de acord cu perceptia celorlalti dar daca nu stim cum ne percep cei din jurul nostru, avem putine sanse de a ne imbunatati reactiile cu ei. Reactiile celorlalti ne dau sansa de a reflecta asupra propriului nostru comportament dintr-un punct de vedere munt mai obiectiv. Ne confera avantajul unei perspective din exterior care nea juta la explorarea spatiului interior.

Bineinteles, nu toate reactiile si comentariile celor din jur sunt obiective si utile. Pana la urma, noi suntem cei care trebuie sa decidem ce este indreptatit si ce nu. Vom alege numai acele reactii care ne par adevarate si vom lucra la imbunatatire.

Reclame

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Februarie 3, 2013, in Ganduri and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: