Gandindu-ma la valori

ValoriDiferenta intre ceea ce spunem ca pretuim si modul in care traim poate fi foarte mare. Multi dintre noi nu incearca sa faca ceea ce este bine ci se straduiesc sa faca ceea ce presupun ca alti cred ca este bine. De exemplu, daca cineva spune ca nu este vorba de bani ci de principii, situatie intalnita de mine nu de mult timp in urma, atunci sigur este vorba despre bani. Asa a si fost.

Luptam sa ne aratam adevarata valoare insa valoarea este umbrita de un exercitiu de auto-inselare numit ipocrizie. „Ipocritii”, nu neaparat persoane cunoscute insa oameni luati in general, avanseaza pe piramida sociala, organizationala sau profesionala prin meschinarii, incercand permanent sa gasesca justificari si scuze ca sa-si mascheze adevaratul caracter. Ma lupt de foarte multe ori cu birocratia si cu astfel de oameni care nu vor decat sa fie „ipocriti” si sa calce pe „cadavre” pentru a ajunge undeva departe, cand de fapt inteligenta si valoarea lui este sub nivelul admis. Atunci cand actiunile noastre se potrivesc cu gandurile, inseamna ca nu suntem sinceri cu noi insine, nu suntem autentici.

Pai ma intreb de ce? De multe ori ma intrebam si eu „oare de ce nu reusesc sa fiu autentic in ceea ce fac si de ce incerc sa ma iau dupa altcineva?”. Mi-am gasit raspunsul singur si am inteles ca lipsa autenticitatii provine de obicei din esecul recunoasterii convingerilor ce reprezinta de fapt esenta modului nostru de a fi. Fara un set de valori solida, pasiunea este slaba iar angajarea este ca si nula. Daca nu ne concentram asupra valorilor, vom observa ca ne este din ce in ce mai greu sa ne mobilozam, ce sa mai vorbim de stimularea celorlalti.

Claritarea viziunii depinde de masura in care stim ce este cu adevarat important.

Reclame

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on ianuarie 24, 2013, in Dezvoltare and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: