Sistemele hibride cu motor diesel


panamera_hybrid_drive_3mPentru curiosi si pasionati revin la ideea de masina hibrid. Am fost „criticat” astazi in legatura cu masina hibrid, mai exact legat de Toyota Prius, „Bai baiatule, alea sunt niste jeguri de masini, eu nu am nevoie de masina electrica, vreau una care sa rupa asfaltul, sa simt ca urla la semafor” … si eu politicos i-am raspuns „cumpara-ti un tractor ca urla destul”. Nu asta e ideea in fine, insa ma gandesc ca solutia neconventionala este mai atractiva decat cea conventionala.

Ce a-ti spune de un motor diesel combinat cu un sistem hibrid. Suna putin cam ciudat, motoarele diesel fiind galagioase dar si puternice in acelasi timp. Unii experti apreciaza ca solutia hibrida constituie doar un pas intermediar intre motorul cu ardere interna si pila de combustibil cu hidrogen (hydrogen fuel cell).

Oportunităţile pentru diesel hibrid sunt limitate. Acest tip de transmisie trebuie să facă faţă aceloraşi dificultăţi ca şi automobilele numai cu motor diesel. Se poate spune că automobilul hibrid concurează automobilul cu motor cu aprindere prin scânteie când acesta se deplasează rapid sau în trafic extraurban, precum şi pe cel cu motor diesel în ciuda faptului că acesta realizează economii de combustibil mai importante dar cu preţul unor emisii mult mai mari.

Exista o buna motivatie pentru aceasta varietate de solutii hibride: fiecare sistem este conceput sa ofere maximum de eficienta in functie de conditiile individuale de conducere. In viitor, proprietarul ar trebui sa-si aleagă tipul de automobil în functie de regimurile de deplasare cel mai frecvent utilizate. Cred cu tarie ca vom avea cate doua masini in garajul propriu. Una cu pile de combustibil numai buna pentru vacante si deplasari pe distante mari si una hibrida sau total electrica pentru oras si deplasari scurte.

Tu ce masina iti vei achizitiona? Conventionala sau neconventionala?

Reclame

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Ianuarie 17, 2013, in Auto-Moto and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: