Alte taxe, alta distractie!

Taxe si impozite

Salutare. Chiar astazi am primit pe email ceva noutati in legatura cu taxele si impozitele pe anul 2013. Foarte curios din fire, initial am crezut ca mai taie ceva din impozite sau taxele auto caci nah, alt guvern, alti ministri, poate ceva mai copti la minte. De unde asa ceva? Toti sunt la fel. Au reintrodus taxa de prima vanzare auto care a fost suspendata de fostul Guvern, adica vor sa incurajeze achizitionarea de masini noi si nepoluante. Unii doresc sa schimbe taxa asta intr-o taxa de poluare, si sa difere pentru fiecare masina in parte in functie de nivelul de poluare.

Lasand taxa de prima vanzare deoparte, trecem la alte tipuri de taxe. Din ianuarie 2013 cresc impozitele la case, masini si terenuri. Partea cea mai nasoala este aceea ca Guvernul a dat mana libera autoritatilor locale sa decida nivelul taxelor, autoritati care pot reduce taxele si impozitele cu pana la 4% sau le pot mari cu pana la 36%. Tragic, caci nimeni nu va scadea impozitele in Romania, ci din contra le va mari pana ajungem sa traim doar pentru a plati impozitele.

Din ianuarie 2013 pretul la combustibilul creste, taxele si impozitele cresc, odata cu cresterea pretului la combustibil vor creste si preturile la alimentele de baza, numarul de parlamentari care stau si lenevesc pe banii nostri a crescut, dar ce nu va creste prea curand sunt salariile.

Alti bani, alta distractie!

Anunțuri

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Decembrie 30, 2012, in Ziua de astazi and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: