Mein Kampf la un pas de reeditare!

Se pare ca o stire gasita zilele astea pe net mi-a rascolit pasiunile si nu ma pot abtine sa nu scriu si eu despre asta. Poate unii nu sunt deacord cu acest articol insa nu tin neaparat sa ma inteleaga. O pasiune de a mea este complet legata de al Doilea Razboi Mondial si orice tine de acele vremuri de razboi. Zilele trecute auzisem ca se vrea retiparirea cartii autobiografice a lui Adolf Hitler si anume „Mein Kampf”. Da as vrea sa citesc cartea asta in Limba Romana caci pana acum nu am gasit-o decat in germana si engleza.

Ca sa fac un scurt istoric al cartii, pot spune ca Mein Kampf in traducere libera inseamna Lupta Mea si este o carte care contine elemente autobiografice din viata lui Hitler cat si de expunere a platformei ideologice a autorului ei Adolf Hitler si, ulterior, a Partidului National Muncitoresc German. Mein Kampf a fost scrisa de Hitler in timp ce se afla intr-o inchisoare din Bavaria. Cartea prezinta pe larg vederile lui Hitler despre rasa pura, ura fată de evrei şi opozitia fata de comunism. Sa nu credeti ca sunt rasist sau vreun neonazist. Nici nu incape in discutie asa ceva. Asta este o pasiune de-a mea si din pacate nu mi-o pot schimba pentru nimeni. Nici nu vreau!

Mein Kampf

Ideea era asa. Dupa aproximativ 70 ani Germania doreste publicarea unei noi versiuni a volumului Mein Kampf scrisa de Adolf Hitler in speranta ca va diminua popularitatea neonazistilor. Noua editie ar trebui sa fie insotita de explicatii ale unor istorici pentru a fi mai usor de inteles si care ar trebui sa sublinieze ca o astfel de doctrina este neproductiva pentru omenire. Sincer sa fiu sunt deacord cu publicarea acestui volum, tradus in mai multe limbi si cu explicatiile istoricilor, insa fara cenzurarea informatiilor aflate in carte.

O parte din autoritatile germane se tem ca publicarea acestui volum va atrage gruparile neonaziste care vor imprastia cartile in randul tinerilor si in felul acesta vor avea mai multi adepti in gruparile neonaziste. Sincer, nu cred ca este posibil asa ceva. Acea carte detaliaza ororile din viata lui Hitler, de cand s-a nascut si pana a ajuns in puscaria din Bavaria unde a si fost scrisa cartea Mein Kampf.

„Mein Kampf” (Lupta mea) nu a mai fost publicata in Germania de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, fiind interzis acest lucru din 1945 desi pe internet se poate gasi usor de cumparat versiunea in limba engleza. Dupa finalizarea razboiului s-a uitat pur si simplu de aceasta carte, ca mai tarziu lumea sa-si aduca aminte de ea si sa o caute. Mein Kampf este o carte controversata, eu am reusit sa citesc doar cateva pagini, cred ca in jur de 10 pagini undeva pe un site, insa nu am mai reusit sa dau de el si mi-e cam ciuda. Oricum erau 10 pagini traduse si doar atat, nimic mai mult.

O carte care este cautata de multa lume, cei care o au in colectie nu o dau nici macar spre citire, o carte controversata care ascunde multe secrete dar in acelasi timp si multe chestii care nu ar trebui publicate. Daca fac rost de ea in limba romana promit sa o dau spre citire la toti cei care sunt interesati! Have fun!

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on decembrie 17, 2012, in Carti and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 18 comentarii.

  1. Într-adevăr, ar fi o reeditare în limba română. A fost editată în româneşte prin anii ’90. Sincer, m-aş mira să n-o găseşti prin vreun anticariat. N-am citit-o, nu m-a interesat subiectul, cu toate că sunt un cititor înrăit. Traducerea titlului este exactă, nicidecum aproximativă. Şi da, o reeditare în limba română ar trebui să aibă comentariile pertinente ale unui istoric. La noi, n-ar face prozeliţi, dar în Germania, mă tem că nu-i acelaşi lucru…

    Apreciază

    • Sincer caut cartea de aproximativ 7 ani. De cand a inceput sa imi intre in sange pasiunea asta pentru al Doilea Razboi Mondial si nu am reusit sa o gasesc. Sunt cativa care o au, dar nu o vand. Si prieteni care sa aiba aceasta carte nu am. Oricum, am citito in engleza, insa este foarte foarte greu de inteles. Pasiunea ma face sa astept reeditarea ei in limba romana. Pana atunci ma delectez cu multe alte romane despre WW2.

      Apreciază

  2. :)) Si acuma zici mai, eu am cartea in pc (varianta romana) de vreo 3-4 ani .omggggg

    Apreciază

  3. La ediția publicată de noi pe internet am eliminat prefața critică, considerând că cititorii sunt suficient de inteligenți să analizeze mesajul cărții și fără ghizi „binevoitori”.

    Apreciază

  4. Iti zic sincer ca si eu o cautam de mult, iar acum cu ajutorul tau am reusit sa dau de ea pe net. Cred ca s-ar vinde bine si editurile ar scoate un profit bun… ma indoiesc ca vor gasi multi noi adepti nazisti daca se va da start publicarii… Cu toate astea ar fi o stire tare, si mediatizata

    Apreciază

  5. Very efficiently written article. It will be useful to anyone who utilizes it, as well as yours truly :). Keep up the good work – for sure i will check out more posts.

    Apreciază

  6. E clar, daca se reediteaza iti dai seama ce prostii indruga evreii in carte… Le e frica de adevar, o vor cenzura si mai rau decat au facut-o. Am citit cartea pe internet, foarte multe paragrafe erau cenzurate, popor nedemn!

    Apreciază

    • Am citit cartea in limba engleza, o carte publicata acum aproximativ 20 de ani. Este un miracol ca am gasit cartea un prieten german si sincer, editarea in Lb Romana este 30% cenzurata sau lipseste. Parti importante din carte lipsesc!

      Apreciază

  7. Citeste-o in germana sau engleza,in romana se pierde mult in traducere,se da o alta interpretare

    Apreciază

Comenteaza