Trafic Urban

Trafic infernal, ore de varf, cozi interminabile in marile si micile orase… va suna cunoscut? Traiesc in Iasi si simt in fiecare zi zumzetul masinilor si a aglomeratiei urbane. Cei care sunt soferi dar si cei care nu sunt, probabil nu trece nici o zi fara sa auzim cel putin odata expresia „blocat in trafic”. Sa nu credeti insa ca altii o duc mai bine. Romanica noastra este praf la capitolul sosele si ne straduim de ani buni sa facem ceva progrese dar, nu prea ne iese. Dar aceste probleme au existat dintotdeauna.

De exemplu in Roma antica numarul carelor crescuse atat de mult incat Cezar a interzis accesul lor pe strazi in timpul zilei. Deasemenea primul semn de circulatie a fost descoperit in orasul pompei si era pentru parcare interzisa.

Pentru aglomeratia urbana exista un fel de ghizi profesionisti care in schimbul unei mici taxe vor urca in masina clientului si vor indica directia cea mai buna prin oras, un fel de GPS uman. In Romanica noastra nu cred ca acest mod legal si usor de a face bani a fost implementat, dar in marile orase ale lumii acest job este activ de mult timp si in acelasi timp de mare ajutor pentru cei grabiti, care nu vor sa se innece in aglomeratia urbana.

Oare soferii aflati singuri la volan sunt mai agresivi in trafic? Daca faci un studiu in grupul tau de prieteni, vei afla ca un sofer care merge cu 50Km/h in coloana, in aglomeratie, trebuie sa analizeze sute de informatii si metode de a nu provoca un accident. Aici este vorba despre cum sofam si ce spune asta despre noi, o carte care ne scoate la iveala modul de a pilota o masina pe drumurile publice si cum putem sa ne ferim de eventualii maniaci ai asfaltului, dar si cum s anu devii chiar tu unul.

Cred cu tarie ca o solutie la problemele din trafic ar fi ca aceasta carte sa devina o lectura obligatorie pentru toti cei care vor sa obtina permisul de conducere. Pe de alta parte, multe accidente ar fi provocate tocmai de soferii care o rasfoiesc la volan.

Reclame

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Octombrie 22, 2012, in Auto-Moto, Carti and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: