A doua zi de Iasi Business Days!

Salutare. V-am promis ca revin cu impresii despre ziua a doua de Iasi Business Days asa ca iata-ma.

Iasi Business Days editia a treia a luat sfarsit si dupa cum era de asteptat au aparut diferite impresii din partea la diferite pesoane care au participat, insa eu am de gand sa imi spun parerea mea.

Primele doua conferinte au avut ca tema ARTA SUCCESULUI, O PUNTE INTRE ATITUDINE SI MOTIVARE, si cea de-a doua DE LA O SIMPLA IDEE LA SUCCES PE TERMEN LUNG, insa nicidecum nu s-au ridicat la asteptarile mele. Majoritatea speakerilor au incercat sa isi vanda produsul, deci am asistat la un fel de „publicitate” proprie.  Whatever… In sfarsit a doua conferinta devine mai interesanta.

Domnul Marius Stefan, General Manager, Autonom Rent a Car vine cu cateva sfaturi practice despre succes, asa ca voi incerca sa subliniez cateva idei. Domnul Stefan are un parc auto cu peste 1300 de masini pe care le da spre inchiriere, a plecat de la un numar de 5 masini prin jurul anului 2002 iar in timpul crizei, datorita muncii depuse si persistentei nu a avut de pierdut ci doar de castigat. A gasit arta succesului, si ne propune ca pentru a avea de castigat nu numai in afaceri, ci si in viata, si daca nu suntem buni cunoscatori, sa tacem din gura si sa ascultam pe ceilalti care stiu secretul subiectului, iar la final prin cateva intrebari vom afla toate raspunsurile la intrebarile la care nu gasim raspuns.

Un alt speaker, domnul Gabriel Manolache, Director general la Toyota Iasi, spune ca „Viitorul apartine celor ce indraznesc in prezent” si sunt deacord cu el. Daca indraznim sa facem ceva diferit, sa devenim mai buni in ceea ce facem, vom avea un viitor bun doar pentru noi. Un alt aspect important spus de Domnul Gabriel este acela ca „Pentu reusita unei firme, sau a unei afaceri, trebuie sa pui pe primul loc angajatii si sa ai grija de modul in care ei lucreaza si afiseaza imaginea firmei in lume”. Pentru cei care se gandesc sa faca lucruri diferite, tot Gabriel ofera un sfat „Nu poti obtine rezultate diferite, facand lucrurile la fel. Increderea si pasiunea merg mai bine impreuna si poti obtine mai usor performanta”.

Cele doua conferinte au fost urmate  de alte doua workshop-uri, unul sustinut de Andy Szekely pe tema CEI 6 P AI PROFESIONALISMULUI, un workshop interactiv, bazat pe multa comunicare intre speaker si participanti, un workshop care nu ajuta doar in lumea Business, ci si in viata de zi cu zi. (detaliile acestui workshop le voi aduna intr-un post zilele viitoare)

Al doilea workshop a avut ca tema EVALUAREA AFACERII. GESTIONAREA BUGETELOR si cel mai mult am fost interesat de Marius Ghenea, si Florentin Banu. De Marius Ghenea probabil a-ti auzit, un speaker apreciat de foarte multi oameni si in acelasi timp un Business Angel, insa de Florentin Banu ma indoiesc ca stie toata lumea. Nici eu nu stiam cine este Florentin Banu si cat de important este el pentru iubitorii de napolitane pana nu am ajuns la acest workshop.

Florentin Banu este cel care a infiintat si lansat pe piata delicioasele napolitane JOE. Plecand de la un garaj mai mare, a inceput sa isi dezvolte o afacere nestiind ce se va intampla maine. Nu stia daca va reusi sau va pierde, insa un singlur lucru era cert si anume acela ca avea ambitia sa continuie. A avut succes. Tuturor ne plac napolitanele JOE, practic le iubim. A continuat afacerea si s-a dezvoltat mai departe marindu-si linia de productie, astfel intrand mai tare pe piata dulciurilor din Romania. Acum brandul JOE nu ii mai apartine, datorita faptului ca la vandut. In prezent Florentin Banu omul care a adus placerea gustului cu napolitanele JOE in inimile noastre este proprietar la firma Banuinvest.

Seara a fost incheiata magic de Magicianul Augustin cu un workshop liber pentru toti participantii la Business Days despre antrenarea atentiei prin iluzionism. Atentia te ajuta in orice situatie din care trebuie sa iesi si nu stii cum. Raspunsul se afla chiar in fata ta, trebuie doar sa te uiti mai atent. Este un workshop prin care oamenii invata  sa fie atenti atunci cand nu sunt atenti. Magicianul Augustin a aratat oamenilor de afaceri cum poate iluzionismul sa te ajute in afaceri, in negocieri, in vanzari.

Reclame

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on octombrie 5, 2012, in Iasi, Studenti, Ziua de astazi and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: