Prima zi la Iasi Business Days!

Prima zi a evenimentului Iasi Business Days a inceput. Dis-de-dimineata am fost intampinati de echipa din organizare pentru a ne face check in-ul la eveniment si pentru a ni se inmana legitimatiile pe baza carora aveam accesul la conferinte si workshop-uri. Apoi a urmat prima conferinta cu tema VIITORUL. VIZIUNE SI PROGRES, la care domnul Razvan Tudor, moderatorul premei conferinte a facut o scurta prezentare a speakerilor, dupa care a lasat loc fiecarui speaker in parte sa ne explice ce inseamna viitorul pentru ei si cum am putea sa ne largim si noi viziunea spre viitor.

Pe parcursul conferintei, unii speakeri mi-au trezit interesul despre ideile pe care le prezentau, cum ar fi domnul Titi Paraschiv, un profesor universitar, care spunea ca cei de la Siemens isi propun ca pana in anul 2015  sa creeze inima bionica, ceea ce ar fi o mare descoperire in domeniul medical. Tot el spunea ca intr-o firma, pentru o buna functionare a acesteia, trebuie sa ne detasam de „lenesii harnici”, un lucru care trebuie sa dea de gandit multora dintre cei prezenti la respectiva conferinta si care au de condus o firma, dupa care a venit cu un discurs mult mai interesant pentru mine despre surse regenerabile de energie, mai exact era vorba despre panourile fotovoltaice. Mi-a ramas in minte un paragraf despre posibilitatea de dezvoltare a unor proiecte in acest domeniu si anume „daca vom acoperi doar 10% din pamantul romaniei cu panouri fotovoltaice, atunci vom putea acoperi necesarul de energie electrica pentru toata tara”. Acest lucru poate da de gandit multor tineri investitori din Romania sau chiar tinerilor studenti care au o idee de dezvoltare in acest domeniu.

Prima conferinta, a fost urmata de o alta conferinta cu tema LEADERSHIP vs MANAGEMENT, la care a participat si o persoana cu greutate pentru istoria romaniei si anume multiplul campion mondial si olimpic, domnul Ivan Patzaichin. Acesta a tinut un discurs alaturi de domnul Teodor Frolu in care prezenta un proiect lansat in urma cu trei ani. Proiectul se numeste „bicicleta apelor” si a fost dezvoltat in Delta Dunarii cu scopul de a atrage atentia tinerilor asupra unor concursuri de canotaj si pentru protejarea deltei. La inceput nu prea au avut succes, insa la scurt timp a descoperit ca oamenii din delta incep sa devina receptivi asupra ideii lui Ivan. Tot Ivan Patzaichin spunea ca Delta Dunarii ofera o mare putere turistica si trebuie dezvoltata cu incredere. Dupa multe scheme si strategii pentru ajutorarea localnicilor, ideea de Ecoturism a lui Ivan da rezultate satisfacatoare pentru o buna dezvoltare a zonei.

Ziua a continuat dupa pauza de masa cu doua workshop-uri la alegere dintr-o lista de opt.

Primul workshop ales de mine a avut ca tema LEADERSHIP SI MOTIVAREA ECHIPEI, la care au participat cinci speakeri care au incercat sa ne furnizeze informarii si idei despre cum putem sa fim un bun lider intr-o echipa si cum putem motiva o echipa. Au fost discutate lucruri interesante, subiecte de actualitate care ne-ar putea ajuta sa devenim in viitor buni conducatori, poate conducatori, lideri pentru propria noastra afacere.

Al doilea workshop a avut ca tema UNELTE INTELICENTE PENTRU AFACERI SI FOLOSIREA LOR EFICIENTA. acest workshop nu a avut o mare audienta din partea participantilor, insa cei care au fost interesati au venit cu placere si au avut parte de o prezentare larga a unor tehnologii de tip software care ar putea ajuta la o buna functionare a afacerilor deja existente.

Maine urmeaza a doua zi de conferinte si workshop-uri la evenimentul Iasi Business Days, si datorita interesului pe care l-au aratat toti speakerii astazi, maine va fi o zi in care voi merge cu placere mai mare si dorinta de a afla alte noutati din domenii pe care le consideram de neinteles. Astazi insa o mare parte a neintelegerilor mele au luat sfarsit datorita speakerilor care au stiut sa imi atraga atentia si care s-au facut foarte bine intelesi in randul ascultatorilor.

Revin cu noi impresii dupa a doua zi la Business Days!

Anunțuri

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Octombrie 3, 2012, in Iasi, Studenti, Ziua de astazi and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: