Sven Hassel, autorul seriei „Gestapo” isi continua calatoria!

Sven Hassel, autorul a 14 romane de razboi scrise din perspectiva unui om care a trecut prin toate etapele celui de-al Doilea Razboi Mondial, a trecut in nefiinta vineri 21 septembrie, anunta presa daneza.

Cel care a fermecat oameni din lumea intreaga cu capodopere precum „Legiunea Blestematilor” sau „Gestapo” ar fi implinit in data de 19 aprilie 2013, 96 de ani, fiind nascut in 1917, in timplu Primului Razboi Mondial.

Numele sau adevarat era Sven Pederse, nascut la Fredensborg, Danemarca. In anul 1937 Sven  s-a mutat in Germania pentru a se inrola ca voluntar in armata. Intr-un interviu din 1990, el a spus: ” Germania s-a intamplat sa fie mai aproape decat Anglia, m-am dus la un birou de recrutare al Wehrmacht-ului pentru a ma inscrie, dar nu a fost la fel de usor cum am crezut. Numai cetatenii germani puteau sa se inroleze. Dupa sase luni de incercare, al saptelea regiment de cavalerie, m-a acceptat in cele din urma, cu conditia de a deveni cetatean german.”

Dupa un an, Sven si-a prelungit o invoire  „… Am fost pur si simplu epuizat. Nu m-am intors la unitatea mea, dupa o scurta plecare. Au numit-o dezertare. Am fost transferat la Sonderabteilung, o unitate penala condusa de criminali si disidenti.

Sven Hassel a adunat peste 52 de milioane de cititori din intreaga lume, cartile lui fiind scrise într-o maniera deosebita, la persoana I, în care cititorul are parte din plin de ororile razboiului alaturi de umorul personajelor.

In timp ce Sven Hassel ne-a lasat in urma pentru a-si continua calatoria, ne-a lasat si esenta celor 14 carti prin care povesteste experientele sale in al Doilea Razboi Mondial impreuna cu plutonul sau si camarazii de razboi.

Sven Hassel spera ca prin romanele sale sa avertizeze generatiile tinere ca vremea de razboi este cea mai cumplita, subliniind ca razboiul este ultima solutie folosita de politicieni.

Reclame

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on septembrie 28, 2012, in Carti, Istorie Militara and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 4 comentarii.

  1. eu le-am citit pe toate sant exceptionale ,va recomand sa le cititi

    Apreciază

  2. Ar trebui romanele lui Sven sa fie introduse in scoli ca lectii de istorie.. O istorie pe care nu o cunoaste oricine.. Cealalta istorie..

    Apreciază

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: