Ziua Inginerului

     
     Astazi 14 septembrie inginerii din intreaga tara sarbatoresc prin munca Ziua Inginerului, insa nici studentii universitatilor tehnice, viitorii ingineri care deja din timpul anilor de studiu pun noi baze ale ingineriei nu se lasa mai prejos. Dezvolta noi proiecte, se zbat si aduc ingineria in „pole-position” si aduc lauri facultatilor din care fac parte. Aceasta zi este una de referinta si de reflectare pentru toti cei din domeniul ingineriei si doresc sa ii felicit pe toti inginerii romani care isi reprezinta cu cinste si mandrie tara si profesia pe toate meridianele. 
     Profesia de inginer are o veche traditie in Romania, prima scoala de ingineri fiind infiintata in anul 1813 la Iasi de catre Gheorghe Asachi. Aceasta scoala de ingineri hotarnici si ingineri civili poate fi considerata nucleul invatamantului tehnic superior din Moldova.
     De-a lungul vremii, scoala de ingineri se dezvolta in cadrul Academiei Mihailene in anul 1835, apoi in anul 1860 scoala de ingineri intra in cadrul Universitatii din Iasi. Institutul Politehnic „Gh Asachi” din Iasi ia nastere in anul 1948 care functioneaza sub aceasta denumire pana in 1993 cand, in cadrul reformei invatamantului superior devine Universitatea Tehnica „Gh Asachi” avand in componenta 11 facultati care specializeaza noii ingineri ai tarii. 
     Lumea a evoluat odata cu ingineria si cu inginerii, contributia lor fiind decisiba la progresul stiintific. Confortul nostru zilnic oriunde ne-am afla este rezultatul unor ingineri care au dorit sa faca munca si viata de zi cu zi mai usoara. De la primul model de autovehicul, primul model de motor pana la performanta zilelor noastre, de la senzori pana la roboti care ne fac munca mai usoara, de la autostrazi, poduri, tunele subterane si subacvatice, peste tot este lasata amprenta unui inginer care a dorit sa aduca un nou aspect evolutiei. 
     La inceputul mileniului trei, inginerii ofera oamenilor lucruri greu de imaginat, rolul lor fiind de a face posibile cele mai greu de imaginat dorinte ale omenirii. Datorita inginerilor omul a ajuns in spatiu, a reusit sa descopere frumusetea subacvatica a marilor si oceanelor, si mereu dezvolta noi proiecte pentru descoperirea noutatilor care ne sunt puse la dispozitie doar prin dorinta de mai mult.
     Ca un student a Universitatii Tehnice „Gh Asachi” din Iasi, un viitor inginer cu siguranta, sunt mandru ca oamenii apreciaza ingineria si se bazeaza in totalitate pe ingineri in orice moment din viata lor. 

                         Cinste inginerilor caci ne fac viata mai usoara.

 
 
Anunțuri

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Septembrie 14, 2012, in Auto-Moto, Iasi, Studenti, Ziua de astazi and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: