Legiunea Blestematilor- Sven Hassel

  „Viata e ca o aruncare de zaruri, tragem sa iasa sase-sase in fiecare zi”    Sven Hassel

Legiunea Blestematilor este o carte fantastica, dar in acelasi timp nu e dedicata celor slabi de inger. Volumul a aparut in 1953 la indemnul sotiei sale care l-a incurajat sa se apuce de scris, deci este prima lui carte despre al Doilea Razboi Mondial care a fost publicata. Eu sunt un cititor avid al romanelor de fictiune ce descriu acest razboi. Inca de la inceputul romanului, sunt descrise actele de cruzime comise in inchisorile disciplinare germane.

Sven Hassel autorul acestui roman, dovedeste iarasi ca e un maestru in a spune povestile celui de-al doilea razboi mondial, prin prisma unui soldat strain inrolat in Wermacht. Micutul si restul grupului au un simt al umorului uneori exagerat care da o nota lejera, dar in acelasi timp savuroasa lectura, in timp ce sunt descrise unele aspecte dezolante ale razboiului.

Intotdeauna insa am apreciat exploatarea faptelor lui Porta, Batranului, Legionarului si ale lui Sven descriind haosul produs de acestia in lupte de gherila, betii amuzante, raiduri dupa mancare si jocuri de noroc practicate pe front. Ca orice erou emblematic, regimentul lui Sven, 27 tancuri, ura nazistii, in special pe cei din SS pe care-i articulau de fiecare data, interesant fiind cum a trecut acest aspect de ochiul critic al editorului.

Este un roman extrem de realist, pe care il recomand celor ce doresc sa afle si latura urata a Razboiului.

Reclame

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on septembrie 10, 2012, in Carti, Istorie Militara and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: