Studentii de la Mecanica Iasi lovesc din nou!

Studentii, viitorii ingineri de la Facultatea de Mecanica din Iasi au lovit din nou anul acesta cu un nou proiect practic la licenta de invidiat. S-au gandit ca trebuie sa mai aduca un strop de culoare facultatii si au modificat o motocicleta de tip Ij care dezvolta 6 CP. De fapt modificarea a venit la partea din spate unde au scapat de o singura roata si au pus doua roti si un inversor de sens. Deci acest motor poate merge si in marsarier datorita acestui inversor. Ingenios acest lucru. De la motor spre inversor se gaseste un lant, (transmisia propriuzisa a motocicletei) iar din inversorul de sens gasim doua planetare care fac legatura cu rotile din spate. Aceste planetare la prima vedere sunt facute de ei insa nu pot spune sigur daca planetarele sunt inventia lor proprie si personala sau nu insa le-a reusit finalizarea transmisiei.
Proiectul este unul ingenios si merita „aplaudat”. Baietii care au inceput si finalizat acest proiect trebuie sa fie mandri de lucrarea lor si sunt sigur ca va fi apreciata de multa lume. Inca un proiect in plus, inca un laur adus mecanicii pe langa cele doua masini existente deja in cadrul facultatii si alte proiecte practice apreciate de foarte multa lume.

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on iulie 5, 2012, in Iasi, Studenti and tagged , , , . Bookmark the permalink. 7 comentarii.

  1. Studentii de la Fac. de Mecania m-au surprins tot timpul cu proiectele lor. Sunt curios ce va urma in viitor.

    Apreciază

  2. Mai sunt multe proiecte in cadrul Fac de Mecanica care nu au fost afisate. De obicei ies la "atac" cu cele doua masini si acum acest motor iar la prezentarea facultatii la targurile de facultati vin cu proiectele din cadrul catedrei de Robotica si Mecatronica adica cu robotei proiectati, programati si construiti de studentii de la licenta, master sau doctorat. Nu pot sa spun decat ca pe viitor va aparea o noua masinuta. Cel mai probabil la finele anului viitor. Asta depinde de bugetul pe care il au pretendentii la proiect.

    Apreciază

  3. Mulțumesc pentru promovarea proiectului Marian, sunt mandru de ceea ce am creeat alaturi de colegii mei. Mulțumesc din nou!!

    Apreciază

  4. Uh. tu esti unul dintre creatori. Frumos proiect. Felicitarile mele si iti transmit felicitarile multor persoane care au citit si a multor prieteni de ai mei care au crescut la Facultatea de Mecanica.

    Apreciază

  5. as avea si eu nevoie de un inversor de sens pentru o Suzuki gsxr 1000 care o voi transforma in buggy …nu stiu cum sa procedez….
    Daca ma poate ajuta I-as fi recunoscator……..multumesc anticipat

    Apreciază

  6. 0723684303

    Apreciază

  7. salutare , frumos proiect , dar cum fac sa imi transform si moto meu

    Apreciază

Comenteaza