Aro M461, Masina de Legenda

 Aro M461    ARO IMS a fost primul vehicul de teren asamblat in Romania postbelica de catre fabrica ARO de la Campulung-Muscel. Din cele 3 modele IMS-57, IMS-59 si M461, cel din urma a fost cel mai bine vandut si apreciat model, din cele peste 80.000 de vehicule mai mult de jumatate au fost exportate si foarte multe au fost folosite in Armata Romana. Aro M461 si-a castigat faima prin diverse competitii offroad din Europa.

Zimbrul din Carpati sau Floarea de munte dupa cum era alintat de proprietari, Aro M461 a fost foarte indragit la acea vreme, indeosebi datorita performantelor sale pe teren accidentat. Performante ce veneau si de la motorul de camion (SR 101) modificat, de 2.5 l pe benzina ce dezvolta 70 CP si o viteza de 100 km/h.

Primele autovehicule au fost fabricate in 1964 si desi era o masina de succes avantul sau a fost curmat repede in 1975, cand datorita crizei petrolului din ’73 cererea pentru masinile mari consumatoare de benzina scazand brust (daca ne gandim ca motorul de pe M461 consuma 17 l la 100 km) si atentia fiind indreptata spre motoarele diesel.

Zimbrul inca este o masina ravnita de pasionatii de masini de teren.

Macheta Aro M461
Anunțuri

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Aprilie 6, 2012, in Auto-Moto and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: