Schindler’s List

Schindler’s List este cu siguranţă un film excepţional, unul din preferatele mele şi unul din filmele pe care trebuie să le vadă toată lumea. Este realizat în regia lui Steven Spielberg şi prezintă realitatea crudă din perioada Holocaustului. Acest film nu este genul de film la care te uiţi, îţi mai aminteşti după un pic de el şi după gata, l-ai uitat! Nu este în niciun caz o pierdere de timp. Este un film la care te gândeşti încă mult timp şi care te face să reflectezi asupra lui si asupra vieţii.

Oskar Schindler este un industriaş german, membru al Partidului Nazist, un petrecăreţ, un afemeiat şi un profitor. Şi totuşi, acest om salvează vieţile a 1200 de evrei. El demonstrează faptul că nu există oameni răi şi oameni buni, există doar oameni care fac fapte bune, sau rele, în funcţie de situaţie. Într-o anumită imprejurare, un om poate da dovadă de multă bunătate, sau, în acelasi timp, de răutate.
Filmul este făcut in alb negru, însă există o scenă în care este colorată rochiţa roşie a unei fetiţe, ce mergea printre soldaţi şi printre cei morţi…

Este prezentată viaţa evreilor in lagărele de concentrare, drama prin care au trecut aceştia, fiind conştienţi că viaţa lor se poate termina în orice secundă, şi totuşi greutăţile prin care au trecut pentru a reuşi sa supravieţuiască. Orice fiinţă, fiind ameninţată cu moartea, luptă până la ultima suflare. Într-adevăr, numai atunci realizăm cât de importantă este viaţa şi cum noi ar fi trebuit să profităm din plin de ea, să nu o lasăm sa treacă degeaba.

Cum am mai spus, nu este un film oarecare. Este un film cu o regie, o interpretare genială. Un film pe care nu îl voi uita prea curând, care m-a marcat şi care mă face parcă să privesc cu un spirit mai critic celelalte filme.

Whoever saves a life, saves the world entire!

Anunțuri

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Mai 6, 2010, in Carti, Istorie Militara and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: