Messerschmitt Bf 109

Messerschmitt Bf 109 a fost un avion de vânătoare german din cel de al Doilea Război Mondial, proiectat de Willy Messerschmitt în anii 1930. La vremea sa a fost unul dintre cele mai moderne avioane de vânătoare, având construcţie monococă complet metalică, carlingă închisă şi tren de aterizare escamotabil. Bf 109 a fost produs în cantităţi mai mari decât orice avion în decursul istoriei, până în aprilie 1945 fiind produse 33 984 de bucăţi. Ponderea sa a fost de 47 % din totalul avioanelor produse în Germania şi 57 % din totalul avioanelor de vânătoare produse în Germania. Bf 109 a fost coloana vertebrală a aviaţiei de vânătoare a Luftwaffe în cel de al Doilea Război Mondial. Bf 109 a fost avionul de vânătoare care a avut cele mai multe victorii din al Doilea Război Mondial. Conceput iniţial ca interceptor, ulterior a fost adaptat pentru misiuni de însoţire şi protejare a bombardierelor, vânător de zi şi noapte, recunoaştere şi atac la sol.

Anunțuri

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Aprilie 18, 2010, in Descopera, Istorie Militara and tagged , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: