AK-47


AK-47 este un pistol-mitralieră (puşcă de asalt) creat în 1947 de Mihail Kalaşnikov şi folosit în timpul războiului rece ca armă standard de armatele statelor din Est şi ale ţărilor aliate cu acesta.
AK-47 cea mai populară puşcă de asalt din lume, are costuri foarte mici şi se întreţine foarte uşor, fiind optimă pentru războiul de gherilă.
Spre deosebire de principalul concurent pe piaţa internaţională de armament, puşca americană M 16, automatul „Kalaşnikov” este uşor de demontat şi rămâne funcţional chiar şi după ce e scufundat în apă ori îngropat în nisip. Aceste avantaje tehnice s-au dovedit decisive în timpul războiului din Vietnam şi i-au sporit popularitatea. Oficial, între 70 şi 100 de milioane de exemplare au fost fabricate până acum în întreaga lume, AK-47 fiind cea mai răspândită armă din lume.

Reclame

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on aprilie 18, 2010, in Istorie Militara and tagged , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: