Panzer IV – Istorie si Evolutie

Panzer IV era un tanc majoritar în unităţile de tancuri germane, fiind produs şi folosit pe toate teatrele de luptă din timpul războiului. Proiectul a fost îmbunătăţit de mai multe ori ca să facă faţă noilor ameninţări inamice.

Pe 11 ianuarie 1934 sub indicaţiile lui Heinz Guderian, Departamentul de Arme al Armatei a elaborat planurile pentru un tanc mediu cu o greutate de maxim 24 tone şi o viteză de 35km/h. A fost proiectat ca ajutor şi armă anti-infanterie, folosind un tun de calibru mare şi viteză lentă. Dar nu se putea infrunta cu tancurile inamice în condiţii de egalitate.

 

Krupp, Rheinmetall şi MAN au construit prototipuri, care au fost probate în 1935. Ca rezultat al probelor, proiectul Krupp a fost selecţionat pentru a fi produs în masă. Primul Panzer IV a ieşit de pe linia de montaj în octombrie 1937 şi s-au construit un total de 35 în următoarele şase luni.

Îmbunătăţind blindajul şi armamentul a putut să devină un tanc de luptă activ. Panzer IV a fost tancul cel mai comun în al doilea război mondial şi a fost folosit ca bază pentru alte vehicule de luptă. La sfârşitul războiului se construiseră aproximativ 9.000 Panzer IV.

Reclame

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on aprilie 17, 2010, in Istorie Militara and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: