Batalia de la Kursk


Batalia de la Kursk a intrat in istorie ca cea mai mare batalie de blindate din cel de al doilea razboi mondial si totodata, ultima initiativa majora ofensiva a Berlinului. Dupa aceasta batalie, trupele germane de pe frontul de est au fost mereu in defensiva pana la sfarsitul razboiului.
În lupta încrâncenată , noile efective de tunuri anti-tanc ale generalilor sovietici Konstantin Rokossovsky şi Nikolay Vatutin au distrus aproape 40% din tancurile naziste. Pe 12 iulie, un contraatac la Orel al generalului rus Markian Popov, l-a forţat pe von Kluge să-şi abandoneze tancurile în ziua de 13 iulie. Pe 5 august, înfrângerea lui von Kluge a fost confirmată de capturarea de către armata rusă a oraşului Orel.
Aceasta batalie de la kursk a fost atat de crancina incat, in momentul in care ambele tabere au ramas fara munitie, s-au lua la bataie „corp la corp” daca pot spune asa.. adica rusii se izbeau in nemti cu tancurile si invers pana unul ceda.. mai greu le-a fost rusilor sa se descurce cu imensele si impunatoarele Panzer.. care cu toate ca se miscau greoi datorita blindajului foarte gros si a marimii lui baga bete in roate dusmanului fiindca erau fff greu de distrus..
Batalia de la Kursk a fost ultima ofensivă a generalului Nazi pe frontul de est. Această bătălie a costat Germania viaţa a peste 100.000 de oameni şi pierderi ireparabile a celebrelor divizii de tancuri.

Reclame

About DanTalmaciu

Ma identific ca inginer cu acte in regula si un pasionat de frumos, nou si vechi. Ma inclin in fata istoriei, iubesc masinile clasice si motocicletele, timpul liber il petrec pe doua roti si apreciez implicarea activa.

Posted on Aprilie 17, 2010, in Carti, Descopera, Istorie Militara and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: